|
Autor |
Wiadomość |
motopiotr1
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Piotr
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2011-12-31, 15:19 [D2 FL ALL
] Ramka i inne radio...
|
|
|
Witam, posiada ktos moze w audi a8 4.2 2001r inne radio jak oryginalne??
chce wrzucic jakies z dvd i wyjezdzanym wyswietlaczem, dokupilem takie ramki, dwa plastiki, i nie pasuja, miedzy ta ramka a panelem ogrzewania, jest szpara ok 0.5cm . Zna ktos wyjscie z tego problemu?? pozdrawiam... |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2011-12-31, 16:26
|
|
|
Witam, najfajniej wygląda Navigator Plus lub Navi RNS-e (to czyta karty pamięci SD:)) ;-) Inne radia to półśrodki moim zdaniem. No chyba, że inne niefabryczne radio pasuje idealnie zamiast fabrycznego ale nie będzie informacji na FISie |
|
|
|
|
|
motopiotr1
Użytkownik
Rocznik: 2001
Skrzynia: tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2011-12-31, 16:51
|
|
|
a moze ktoś montowal radio o rozmiarze 2 din ?? w a8 ? |
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2012-01-01, 02:34
|
|
|
O tutaj jest temat: http://www.a8team.pl/topi...?start=15#34930 co prawda o kradzieży ale zostało przedstawione zamienienie ramki 1 din na 2 din i włożenie do niego niefabrycznego radyjka. Z Audi A8 będzie podobnie. Aby wyświetlało info na fisie potrzebny byłby emulator CAN, ale tu wypowiedzą się znawcy tematu. |
|
|
|
|
|
ralphi
Użytkownik
Skrzynia: Tiptronic F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Rafał
Jeżdzę: S8
|
Wysłany: 2012-01-01, 17:07
|
|
|
motopiotr1 napisał/a: | a moze ktoś montowal radio o rozmiarze 2 din ?? w a8 ? |
Ja mam ramke 2 din z radiem nie VAG Group, bo fanem ori audio nie jestem. Do rzeczy, zła informacja jest dla Ciebie taka, że do A8 d2 ramki pasującej 1:1 nigdzie nie dostaniesz (również za granicą). Dobra jest taka, że można próbować dopasować ramkę i o ile pamięć mnie nie myli to ramkę 2 din właśnie od A6 można finalnie dobrze dopasować, ale potrzeba trochę inwencji i pracy.
Tematu wyświetlania FIS nie kontynuowałem u siebie, bo navi mam innego producenta wlasnie w sterowniku 2 din i w porównaniu z ori jestem z całego sterownika i nowej navi super zadowolony. Na mój gust o ile funkcje radia typu volume/search/band pewnie można będzie próbować przenosić w autach przy wykorzystaniu osobnych modułów, które wpinasz w instalacje can i programujesz (nie zawsze jest moduł do każdego auta i nie zawsze to działa), o tyle zintegrowanie radia z FIS'em to raczej chyba nie realna sprawa, ale nie chcę tego przesądzać.
Najlepszego w Nowym Roku !!! :-)
Pozdrowienia |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|