|
Autor |
Wiadomość |
cossie8
Użytkownik
Silnik cm3: 1600
Skrzynia: manual
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Ford
|
Wysłany: 2012-08-13, 19:03 [inne] Ciężko działający silniczek przesuwania fotela
|
|
|
Witam. Mam fotel od Audi A8 ( bodajże B2 ). Stał kilka miesięcy na dworze, jak go odkupiłem, podpiąłem pod akku, to cała elektryka działała. Tym razem ja go odstawiłem na kilka miesięcy, ale stał cały czas na samochodzie, lecz nieużywany. Dzisiaj wyciągnąłem go, podłączyłem, wszystko działa, ale przesuwanie przód-tył praktycznie nie występuje. Jak się zaparłem nogami, to ledwo ledwo odsunął się do połowy. Ogólnie jak przesunę ten przycisk, to fotel ruszy się z 2cm i jest koniec, dodam, że silniczek jest strasznie gorący. Jak postawiłem go na równej powierzchni, to widać, że jest prawa szyna jest lekko nierówna względem lewej. Czy to może być przyczyną ? Czy raczej coś z silniczkiem się stało ? Aha, szukałem podobnych tematów, ale nic nie znalazłem, a jeśli już to było, to przepraszam. |
|
|
|
|
|
|
|
sylwekr
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sylwek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 20 razy Wiek: 47 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 674 Skąd: Łowicz
|
Wysłany: 2012-08-13, 22:44
|
|
|
Jeśli nierówne szyny silniczek ma ciężej i się grzeje - a w efekcie końcowym "wyzionie ducha". Jak się da to wyprostuj, przesmaruj - nic na siłę. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|