|
Autor |
Wiadomość |
slavu
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8L D2
|
Wysłany: 2012-09-21, 13:37 [D2 98 4.2PB
] Oświetlenie wnętrza A8 D2 98rok przed lifte
|
|
|
siema,
temat się pojawiał, pewnie wielokrotnie, ale pozwólcie że otworzę wątek oświetlenia wnętrza w A8 D2 98rok przed liftem, bo nie znalazłem paru rzeczy.
VIN mojego auta: WAUZZZ4DZWN001799
Koledzy, którzy mają dostęp do ETKI, prośba o sprawdzenie i pomoc:
1. czy górny potencjomentr otwierania szyberdachu jest podświetlany (ile żaróweczek i jak go rozebrać, by te żaróweczki wymienić ?)
2. na tym samym górnym panelu jest podświetlenie kabiny (3 żaróweczki), ale czy "ikonki" na tym panelu tzn. przełącznik ustawienia tego oświetlenia jest podświetlany (ile żaróweczek i jak go rozebrać, by te żaróweczki wymienić ?)
3. czy kratki nawiewów na tył, w bocznych słupkach (pomiędzy drzwiami), są podświetlane ? (ile żaróweczek i jak rozebrać kratkę, by te żaróweczki wymienić ?)
4. czy kratki nawiewów na tył w środkowej konsoli (tam gdzie zapalniczka tylna i sterowanie ogrzewaniem tylnej kanapy) są podświetlane ? (ile żaróweczek i jak rozebrać kratkę, by te żaróweczki wymienić ?)
5. czy kratki nawiewów przednie na szybę (te na samej górze po bokach, montowane na górną powierzchnię deski rozdzielczej) są podświetlane ? (ile żaróweczek i jak rozebrać kratkę, by te żaróweczki wymienić ?)
będę wdzięczny za pomoc |
|
|
|
|
|
|
|
pioter
Master MOD
Rocznik: 1998
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Piotr
Jeżdzę: S8 D2 AHC
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1796 Skąd: Włocławek
|
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-09-21, 20:50
|
|
|
5ka nie jest podświetlana |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
slavu
Moje A8
Rocznik: 2001
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8L D2
|
Wysłany: 2012-09-22, 12:39
|
|
|
dzięki za odzew, przestudiuję te załączone linki, 5-tka rzeczywiście nie jest podświetlana, te kratki wyjmuje się łatwo i nie ma tam żaróweczki, ale pozostałe kratki muszę jakoś wyjąć i to stanowi dla mnie zagadkę póki co, macie jakiś opis jak to zrobić ?
a dziś wymieniam tylną lampę (prawa z zamkiem, bo mam pękniętą), kupiłem dobry zamiennik,
pozdro
[ Dodano: 2012-09-23, 12:20 ]
no tak, w temacie jakie żaróweczki wiemy wszystko, ale jak rozebrać tylne kratki nawiewów i potencjometr szyber dachu - nic,
żaróweczki wymieniam ale zapytam jeszcze w innym wątku jak demontować kratki
pozdro |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|