Autor |
Wiadomość |
Dymian
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3,2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: VW
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 161 Skąd: Lubelskie
|
|
|
|
|
|
|
|
AudiA8
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Dawid
Jeżdzę: A6 Avant 3.0 TDI Quattro
|
Wysłany: 2012-10-09, 17:19
|
|
|
Na to wygląda że taki mógł mieć zamiar ładna ałosiem ;-)
Żal mi tej kobiety, bo kupiła wymarzone Audi i takie jaja przy sprzedaży samochodu wyszły. |
_________________ Wyjątkowy samochód, dla wyjątkowych ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2012-10-09, 19:52
|
|
|
Masakra, jeszcze ma oddać 2300zł za zawyżenie rocznika.. Ręce opadają, chociaż po części sama nie dopilnowała paru rzeczy przy kupnie autka, a potem przy rejestracji.. |
|
|
notik
Użytkownik
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 6.0
Imię: Marek
Jeżdzę: D3 W12
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Kwi 2012 Posty: 13 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-10-09, 20:16
|
|
|
Nie ma co się dziwić, że nie dopilnowała. Zapewne była pełna emocji, jak większość z nas przy zakupie ;-) . Swoją drogą szkoda kobiety, ona kupiła i się cieszyła, a nie szukała dziury w całym. |
|
|
|
|
|
|
|
AudiA8
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3.0
Zasilanie: ON
Imię: Dawid
Jeżdzę: A6 Avant 3.0 TDI Quattro
|
Wysłany: 2012-10-09, 21:29
|
|
|
notik napisał/a: | Nie ma co się dziwić, że nie dopilnowała. Zapewne była pełna emocji, jak większość z nas przy zakupie ;-) |
Zgadza się, zwłaszcza że powiedziała w swojej wypowiedzi, że: "kiedy kupiła to zakochała się od pierwszego wejrzenia". Czasami pewne rzeczy umykają z głowy mniej ważne i ważniejsze. :-) :-) |
_________________ Wyjątkowy samochód, dla wyjątkowych ludzi.
|
|
|
|
|
maras
Użytkownik
Rocznik: 1992
Silnik cm3: 2.2
Skrzynia: Manual
Jeżdzę: Prelude
Wiek: 42 Dołączył: 09 Mar 2012 Posty: 9 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2012-10-10, 09:07
|
|
|
krzychu22.p1i napisał/a: | chociaż po części sama nie dopilnowała paru rzeczy przy kupnie autka, a potem przy rejestracji.. |
a niby czego nie dopilnowała? miała dowód rej. na którym był rocznik 97 i z tym poszła do wydziału komunikacji, wogóle wyrok z d..y, może powinna udać się gdzieś wyżej? Jakiś Strasburg czy inna cholera? |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2012-10-10, 18:58
|
|
|
maras napisał/a: | krzychu22.p1i napisał/a: | chociaż po części sama nie dopilnowała paru rzeczy przy kupnie autka, a potem przy rejestracji.. |
a niby czego nie dopilnowała? miała dowód rej. na którym był rocznik 97 i z tym poszła do wydziału komunikacji, wogóle wyrok z d..y, może powinna udać się gdzieś wyżej? Jakiś Strasburg czy inna cholera? |
Wystarczyło sprawdzić/ zdekodować VIN w serwisie przed kupnem auta przy okazji sprawdzić historię serwisowania, wiele nie kosztuje (tu by wyszło, który to jest rocznik). Można też na wlepce w bagażniku zobaczyć, który to rocznik, bodajże jest to nad oznaczeniem kodu skrzyni i napędu ;-) Później porównać numery nadwozia/ i resztę danych z tymi z dowodu. Takie minimum.
Szkoda kobiety ale cóż, miała pecha :-/ |
|
|
maras
Użytkownik
Rocznik: 1992
Silnik cm3: 2.2
Skrzynia: Manual
Jeżdzę: Prelude
Wiek: 42 Dołączył: 09 Mar 2012 Posty: 9 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2012-10-10, 23:11
|
|
|
Niby to są takie proste sprawy, ale nie każdy to wie niestety... a co do numerów to zgadzały się z tymi w dowodzie, tylko rok był nie ten... |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2012-10-15, 00:01
|
|
|
Ja bym nie odpuścił... apelacja od wyroku bo moim zdaniem wyrok jest "z tyłka"... osoba nie prowadząca handlu samochodami nie ma obowiązku znać się na samochodach i nie ponosi takiej odpowiedzialności za wady ukryte jak zawodowy handlarz.
Tu sprzedaż była w "dobrej wierze" i moim zdaniem kobieta nie mogła zrobić nic więcej - miała wszystkie papiery w porządku i tak też te papiery przeszły przez wydział komunikacji - nie ma w tym w ogóle jej winy.
A to nie pierwszy taki przypadek... jest wiele aut sprowadzonych które w papierach mają inny rok produkcji niż w rzeczywistości bo na zachodzie rok produkcji w urzędzie komunikacji wklepują ten w którym auto zostało po raz pierwszy zarejestrowane.
Kobieta nic temu nie jest winna i nie mogła wiedzieć że w papierach auta są takie nieścisłości... tym bardziej, że dopiero u nas w Polsce rodzi się z tego problem bo przepisy są niespójne. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|