|
Autor |
Wiadomość |
Detter
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-11-03, 17:44 [D2 preFL ALL
] Centralny nie zamyka drzwi kierowcy
|
|
|
Witam.
Mam problem którego nie udało mi się znaleźć na forum...
Auto stało parę godzin u speca od audio - drzwi rozbierał, zamka ponoć nie ruszał...
- generalnie wyjechałem z warsztatu po awanturze i w sporym gniewie...
Na pewno mam nieszczelność w układzie (pompka sprawdzona - działa ok i szybko się wyłącza - jak jest zaślepiona - odpięta od instalacji i zatkana dziurka).
Pompka działa długo: ok. 20 sekund (wcześniej też tak chodziła ale wszystko ładnie zamykała)
jak chodzi - dzyndzelek w drzwiach kierowcy jest schowany do połowy - w tym czasie drzwi się nie da otworzyć, jak tylko pompka przestanie chodzić: dzyndzelek się lekko wysuwa i już drzwi otwarte... (reszta dalej zamknięta)
Ręcznie od środka też nie da się wcisnąć dzyndzelka do końca - stawia tak jak by opór...
Ma ktoś jakiś pomysł od czego zacząć poszukiwania?
Może to tylko problem z wężykiem - czy szukać już siłownika?
Obecnie auto stoi u innego mechanika: nie chciałem zostawiać go pod domem z otwartymi drzwiami, ale zajrzy on do tego dopiero w poniedziałek: a ja chciałbym wiedzieć co może mnie czekać |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-11-04, 00:00 Re: Centralny nie zamyka drzwi kierowcy
|
|
|
Detter napisał/a: | Pompka działa długo: ok. 20 sekund (wcześniej też tak chodziła ale wszystko ładnie zamykała)
|
zdecydowanie za długo to już wcześniej sugerowało nieszczelność |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
|
|
Detter
Moje A8
Rocznik: 1994
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-11-04, 00:10
|
|
|
Zdaje sobie z tego sprawę... Jednak a8 posiadam od nie dawna, miałem (i jeszcze mam) z nim sporo roboty, a o efekcie pompki przeczytałem tak naprawdę bardzo nie dawno... więc do-edukowałem się praktycznie teraz dopiero...
Jedyne co mnie cieszy to fakt, że pompka działa ok, i jeszcze da się to uratować
Pytanie: co mogło się wydarzyć że drzwi przestały reagować.... może to być kwestia nieszczelności i braku ciśnienia na tych drzwiach? czy raczej jak by nie było ciśnienia to wszystkie drzwi by miały problem?
[ Dodano: 2012-11-09, 15:32 ]
No i mam problem rozwiązany... pseudo-spec popsuł jednak zamek - trochę go pogiął...
Nie wiem dokładnie, ale na pewno coś przy samym mechanizmie z zapadką - trochę mi inny mechanik rozprostował to i działa idealnie |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|