|
Autor |
Wiadomość |
KlubowiczA8
Użytkownik
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adrian
Jeżdzę: A8 D2 ABZ
|
Wysłany: 2013-05-31, 15:47 [D2 ALL
] Bose - tylne drzwi
|
|
|
Po rozwiązaniu kilku problemów z nagłośnieniem pozostał ostatni, tj. tylne drzwi. Zastanawiam się czy warto zastąpić znajdujące się tam głośniki fabryczne głośnikami wykorzystującymi nowe technologie, aby zwiększyć ilość basu w aucie i zwiększyć jakość odsłuchu osób siedzących z tyłu, bez utrudniania rozmowy osobom siedzącym z przodu. Tzn. jeśli wyreguluję w radiu aby zmniejszyć moc przednich głośników, to robi sie bardzo mało sopranów, i ogólnie kiepsko gra muzyka.
Poproszę więc o opis tych głośników z tylnych drzwi, tj. średnica, grubość, moc i impedancja - tzn. czy tak samo jak subwoofery z tylnej półki mają one 2 omy czy standardowo 4? Czy sposób montażu jest standardowy (rozstaw dziurek na śrubki) czy jakiś tylko dla a8 dopasowany?
Wydaje mi się że warto za relatywnie niewielkie pieniądze wstawić takie głośniki, gdyby pasowały, bo mają 3 omy
http://img03.allegroimg.p...6/08/3217960803
lub
http://www.powerbass.pl/?...erbass-2xl-4002
I jeszcze pytanie, czy jest wyraźna róznic na korzyść Bose względem nie Bose, tj. czy naprawde lepiej grają dwudrożne współosiowe na dole, niż odrębne głośniki niskotonowe na dole, i wysokotonowe przy klamkach? O ile te Bose są naprawde dwudrośne a nie szerokopasmowe..? Bo wydaje mi się że zmniejszając moc w radiu przednich głośników nie uniknę konieczności zainstalowania głośników wysokotonowych w miejscu gdzie takie głośniki instalowane są w opcji nie Bose. |
|
|
|
|
|
|
|
Detter
Moje A8
Rocznik: 1994
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2013-06-01, 15:48
|
|
|
Dołączam się do pytania odnośnie tylnych drzwi: wchodzą tam głośniczki 10cm? Mój oryginalny (bose) niestety ma już dosyć...
Jutro jadę na giełdę czegoś poszukać... orientuje się ktoś jak będzie z montażem nie oryginału?
szukać 10cm czy innych? |
|
|
|
|
|
daniell-gda
Moje A8
Rocznik: 2011
Skrzynia: S-TRONIC
Zasilanie: ON
Imię: Daniel
Jeżdzę: Audi A8 D3 A8 D4
|
Wysłany: 2013-07-04, 09:42
|
|
|
tył bose ma tylko głośniki 10 cm to głośniki szeroko pasmowe |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|