panton pisze:właśnie o tym jest cała dyskusja - kilka osób napisało, że wpadnie na 1-2h i zrobił się nowy projekt...i problem z hasłem "brak wstępu" a z tego co piszą osoby z okolic, które chcą przyjechać z ich strony nie ma żadnych oczekiwań odnośnie parkingu, piwa czy atrakcji w postaci konkursów... Oni z tych dobrodziejstw nie chcą korzystać.
Jaki kuźwa nowy projekt?...
Po jaką cholerę wymyślasz takie bzdury rodem z telenoweli "Trudne sprawy" i oczerniasz innych?
Cytując wprost Regulaminu Zlotu
pkt.2a
Ogólnopolski Zlot Audi A8 organizowany jest tylko i wyłącznie dla osób zarejestrowanych na forum Polski Klub A8 oraz posiadających/użytkujących samochód Audi A8/S8, którzy po wniesieniu stosownych opłat, o których mowa w dalszej części regulaminu, otrzymują status Uczestnika Zlotu.
pkt.4
Każdy, kto chce wziąć udział w zlocie powinien spełniać warunki opisane w pkt 2 oraz zapisać się tylko w jednym poście, podając (bez prowadzenia tu dyskusji): ...
pkt.9
Poprzez "opłatę wpisową" należy rozumieć obowiązkową składkę w wysokości 100zł od osoby dorosłej (skończone 18 lat), ...
pkt.9a
Opłata wpisowa nie jest zaliczką za pobyt.
pkt.9e
Opłata wpisowa dotyczy każdego, kto chce uczestniczyć w zlocie niezależnie od długości pobytu.
pkt.9f
Brak Opłaty wpisowej będzie skutkował usunięciem z listy uczestników !
Tak więc nie wciskaj kretynizmów że "
zrobił się nowy projekt...i problem z hasłem "brak wstępu"" bo nic takiego się nie wydarzyło.
Regulamin już od początku opisywał to wyraźnie.
Co więcej identyczny zapis w regulaminie był także rok temu więc widać wyraźnie, że nie jest to pomysł który powstał nagle, teraz, na potrzeby chwili.
Tutaj regulamin z roku 2018:
https://www.a8team.pl/iv-ogolnopolski-z ... t25263.htm
panton pisze:Damianku ale po co te emocje? To nie jest potrzebne.
Piszesz, że nic istotnego w regulaminie nie uległo zmianie ale REGULAMIN od momentu ogłoszenia nie powinien zostać "dotknięty" bo regulamin określa zasady tej całej imprezy. Dotykając regulaminu dotykasz zasad i to rodzi obawy, że ja dzisiaj decydując się na udział w takiej imprezie nie wiem na jakich warunkach to wszystko będzie zorganizowane.... bo te warunki mogą ulec zmianie.
No, czyli jak zwykle nic konkretnego.
Miałeś wskazać w jakim zakresie dokonano zmian ale nie potrafisz tego zrobić.
Zobaczyłeś tylko na dole posta, że był edytowany więc od razu robisz burzę w szklance wody bo ty wiesz lepiej i już czujesz się oszukiwany chociaż nie możesz powiedzieć gdzie i w jakim zakresie. Już nie wspominając o tym że na zlot nie jedziesz więc ciebie to kompletnie nie dotyczy - ale oszukany już się czujesz.
I w związku z tym, specjalnie dla takich jak ty, na dole regulaminu znajdzie się dodatkowy punkt, że w przypadkach szczególnych Organizator ma prawo do zmiany regulaminu w każdej chwili i bez ostrzeżenia.
panton pisze:... to uszczelniajcie ale nie w trakcie... rozumiem, że nie wszystkie sytuacji można przewidzieć ale na tydzień, dzień przed zlotem też będziecie "uszczelniali" bo coś wyjdzie o czym nie pomyśleliście?
A kto powiedział że o czymś nie pomyśleliśmy?
A może to ty o czymś nie pomyślałeś?... np. wypadki losowe... albo zmiany z tytułu umów z osobami trzecimi czy firmami czy instytucjami które w istotny sposób mogą mieć wpływ na przebieg imprezy.
O tym też nie możemy napisać czyli dee facto zmienić Regulaminu?
Więc informuję ciebie i pozostałych że TAK, jeżeli zaistnieje taka konieczność to nawet na tydzień przed rozpoczęciem Zlotu Organizator może wprowadzić jeszcze jakieś zmiany.
Dalej idąc w tym temacie poniżej przykład dnia dzisiejszego...
Rozmawiałem dzisiaj z Dyrekcją hotelu nt. opłat za dzieci.
W wyniku tych rozmów przesunięto nam granicę wieku z 3 do 6 lat gdzie dziecko w towarzystwie dwóch dorosłych osób hotel przyjmuje bezpłatnie.
Idąc za twoim tokiem rozumowania nie mam prawa zmieniać regulaminu a tym samym warunków w trakcie gry więc... różnica w opłatach, ładnych kilkaset zeta, ląduje w mojej kieszeni. Super
Otóż
NIE.
Regulamin będzie zmieniony ponownie, osoby których ta zmiana dotyczy zostaną powiadomione, a tym którzy dokonali już pełnej wpłaty za zlot, pieniądze zostaną zwrócone.
A jak masz z tym problem to na przyszły rok oddaję organizację Zlotu tobie i pokaż jak to się profesjonalnie robi.
Unieś się honorem i zamiast klepać w klawiaturę jakieś z tyłka wyssane bzdety udowodnij, że potrafisz lepiej, sprawniej, taniej i w ogóle.
panton pisze:I cały czas w dyskusji pojawiają się "argumenty", że ktoś kto nie uczestniczy lub nie uczestniczył w ostatnim zlocie nie powinien się wypowiadać.
Po pierwsze nie "w ostatnim" tylko "w ogóle".
Po drugie...
Wygląda to tak samo jak ksiądz który prowadzi "nauki przedmałżeńskie" albo "przysposobienie do życia w rodzinie".
Już ja to widzę jak każdy ksiądz posiada bogate życiowe doświadczenie w zakresie życia małżeńskiego oraz utrzymywania i wychowywania dzieci.
To nawet nie jest śmieszne. To jest żenująco tragiczne.
[ Dodano: 2019-04-16, 18:04 ]
Lechu pisze:Jeżeli, ktoś już zaczyna wyliczać, to niech sam spojrzy w swój bilans czasu, poświęcony na organizacje czegoś dla nas wszystkich.
To jest kawał czasu i nie tylko, by coś takiego zorganizować .
No właśnie...
Skoro tak się liczymy z każdą złotóweczką i zaczynamy dyskusję co jest sprawiedliwe a co nie to mam propozycję...
Na etapie przygotowań do zlotu zrobiłem już dwie 2-dniowe wycieczki do Hotelu Astor aby uzgodnić z dyrekcją szczegóły i warunki pobytu oraz obejrzeć okolicę i sprawdzić co i gdzie można zorganizować.
Niestety widzę potrzebę aby w maju pojechać tam jeszcze raz - ze względu na odległość myślę, że ponownie z noclegiem.
Poza tym, podobnie jak w Zakopanem, do hotelu planuję przyjechać ze 2 dni przed zlotem aby dograć szczegóły.
W sumie daje to 8 dni poza firmą kiedy nie pracowałem.
8 dni po 8 godzin daje 64 roboczogodziny które straciłem na organizację zlotu.
Do tego dochodzą noclegi w hotelu, x4.
Do tego dochodzi koszt paliwa. Z Warszawy do Jastrzębiej Góry mam jakieś 430km czyli 3 wyjazdy licząc w obie strony to łącznie 2580km czyli w paliwie to jakieś 1000pln w zaokrągleniu do dołu.
Nie liczę tutaj czasu jaki spędzam na telefonie, na mailu czy po prostu przy kompie zastanawiając się nad tematami organizacyjnymi bo i tak jest to niepoliczalne.
Wszystko to co powyżej dotyczy wyłącznie organizacji zlotu więc skoro ma być wszystko policzone i ma być sprawiedliwie to poproszę od klubu tytułem zwrotu poniesionych kosztów kwotę:
- paliwo 1000pln
- 4 noclegi w hotelu ASTOR łącznie jakieś 520pln
- 64 roboczogodziny po stawce ca. 150pln brutto czyli jakieś 9600pln
Łącznie moje koszty oceniam na tą chwilę na jakieś 11.100pln.
Kwota jest zaniżona ale trudno, niech będzie moja strata.
Jak mi to zapłacicie to przyjmuję na siebie obowiązek zapłacenia wpisowego za każdego kto przyjedzie na zlot tylko w sobotę na kilka godzin.
To jak, zrobicie jakąś zrzutkę?
Komu podać numer konta?