|
Autor |
Wiadomość |
artur200222
Użytkownik
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2017-03-13, 21:32 [D2 FL ALL
] Demontaż środkowej kratki nawiewu i deski roz
|
|
|
Moderatorzy usunęli z przyczyny "było już na forum, poszukaj". Poszukałem i nie ma. Znalazłem tylko jak zdemontować boczne kratki nawiewów, a w jednym z tematów, którego dotyczyła informacja jak zdemontować deskę rozdzielczą - wszystkie pdf itp stały się niedostępne. W dodatku tamte tematy dotyczyły przed liftowych modeli, a ja mam D2 z 2002. Cytuję poprzedni post:
Potrzebuję wymienić przednią środkową kratkę nawiewu. Jak się do tego zabrać? Jakie będą potrzebne narzędzia?
Druga sprawa to jak zdemontować deskę rozdzielczą (bo pewnie będzie to wymagane by wymienić środkowe kratki nawiewów). Prosiłbym też o instrukcję jak zdemontować obudowę słupków A.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2017-03-13, 22:21
|
|
|
Trzeba zmajstrować sobie 2 sztuki takiego "narzędzia" z drutu 3mm. Rozmiar x = 6mm.
Potem wsadzamy je przez kratki w otwory "D" zgodnie z rysunkiem poniżej i ciągniemy.
ale też, wystarczy sprawnie w rogu podważyć śrubokrętem płaskim i pociągnąć. One są na wcisk.
Cytat: | Druga sprawa to jak zdemontować deskę rozdzielczą (bo pewnie będzie to wymagane by wymienić środkowe kratki nawiewów) |
Nie jest to wymagane do demontazu żadnych kratek |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
artur200222
Użytkownik
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2017-03-14, 00:37
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze spojrzałem na wnętrze, obudowy słupków A dość daleko lecą w dół i są trochę osłonięte deską rozdzielczą. Ostatnio mechanik próbował naprawić ogrzewanie i wygląda na to, że demontował deskę rozdzielczą i słupki A. Niestety tak to zmontował, że słupki A trochę zwisają, po prostu nie spasował części. Chciałbym sam to naprawić, dlatego własnie pytam się o instrukcję demontażu tych części.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2017-03-14, 06:55
|
|
|
Jest na forum odpowiedz na wszystkie Twoje pytania. Sprawdzalem wczoraj i troche wiecej chęci. Brak odnośników do tych postów niechaj będzie kara. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|