witam kilka dni temu byłem na geometri miałem problem z kątem pochylenia tylnego koła po jego ustawieniu zmienił się kąt w przednim kole pan który mi to ustawiał powiedział że z przodu kąta pochylenia koła się nie ustawi moje pytanie czy tak rzeczywiście jest?
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
Wysłany: 2018-11-05, 10:49 Re: geometria
boczek1975 napisał/a:
kilka dni temu byłem na geometri miałem problem z kątem pochylenia tylnego koła po jego ustawieniu zmienił się kąt w przednim kole
Coś chyba nie tak jest opisane bo zmieniając kąt pochylenia tylnego koła pochylenie przedniego nie mogło się zmienić
boczek1975 napisał/a:
pan który mi to ustawiał powiedział że z przodu kąta pochylenia koła się nie ustawi moje pytanie czy tak rzeczywiście jest?
Przednie koła nie mają regulacji kąta pochylenia jako takiego ale... ich pochylenie można korygować ruszając cała ramę pomocniczą czyli tzw. sanie pod silnikiem.
Istotne jest to, że korekta ta zmienia parametry obu przednich kół równocześnie i w kierunkach przeciwnych czyli pionując lewe przednie koło kładziemy jednocześnie prawe przednie.
Zresztą nie ma co tłumaczyć - gość od geometrii powinien to bardzo dobrze wiedzieć.
_________________ * FOSS motorsport *(PL-Warszawa) inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum