|
Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2010-06-02, 13:04
|
|
|
zanjac napisał/a: | (...)
3. a twoje 505 KM rozumiem ,że po dłubaniu czy jakimś chip-e? |
Chyba calkiem sporo jest takich dłubniętych przez ABT albo MTM bo cena przeróbki w porównaniu do ceny zakupu jest relatywnie niska ;-)
zanjac napisał/a: | banan schodzi z twarzy gdy trzeba coś do niej kupić :cry: np tarcze hamulcowe i klocki ,a hamować trzeba oj,oj trzeba :shock: |
eee tam, banan wcale nie schodzi z twarzy...
za to błyskawicznie zakrzywia się do dołu :-(
zanjac napisał/a: | (...) absurdem są ceny części.......choćby błotnika , zderzaka czy nawet klapki spryskiwaczy xenonów :shock: :shock: :shock:
Dla przykładu , naprawa przedniej osi hamulców: tarcze , klocki..........14tys :roll: |
14kpln :shock:
RS'em o ile dobrze pamietam jeździłem jakoś w 2005 albo 2006 roku - wtedy cały komplet tarcz i klocków na przód i tył koszował w ASO 12kpln - masakra :evil:
Zawsze chciałem mieć takie cichociemne wyścigowe rodzinne kombi ale biorąc pod uwagę rodzinę, dzieci to zdecydowanie nie stać mnie jednak na jego utrzymanie...
zresztą po A8 i S8 nie wiem czy chciałbym się przesiadać do jednak mniejszego wnętrza RS6 :roll: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-02, 13:19
|
|
|
Jak widać na moim zdjęciu wyżej hamulce są inne w RS6 kolegi a inne w RS6 PLUS , wiec i cena jest niestety sporo wyższa :-|
Te samochody są naprawdę dla zasobnych ludzi............w pewnym momencie nudzi się wtapianie kasy w RS-a bo części to tylko serwis
a już naprawa po wypadku to lepiej z kiosku ruchu zdobić małego fiata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|