Wysłany: 2013-07-30, 20:12 [D2 97 4.2PB/LPG
] Brak ładowania
Witam wszystkich pytanie jak w temacie zgaszony silnik napięcie 12V po odpaleniu nabiegu jałowym ładowanie na poziomie 13,7V - 13,8V po obciążeniu światła ,szyba tylna fotele radio ładowanie na poziomie 11,8 -12V wiec podejrzewam że to słabe ładowanie wszystkie styki przeczyszczone lecz kontrolka od ładowania po odpaleniu gaśnie nie wiem czy to normalne dochodzi jeszcze że posiadam drugi akumulator nad tym właściwym 100Ah który nie wiem za co jest odpowiedzialny lecz na nim napięcie wynosi tylko 8V proszę o wyjaśnienie tego zagadnienia
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
Wysłany: 2013-08-03, 16:27
Potwierdzam 2-gi aku to od webassto, sprawdz czy nie jest złużyty lub uszkodzony może być po prostu bardzo stary . Myślę że ładowanie masz jak najbardziej w porządku .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum