Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[Nasze Auta] 50 postów  
Autor Wiadomość
Cetek
[Usunięty]

Wysłany: 2013-08-28, 10:00   [Nasze Auta] 50 postów

hej, jestem tutaj nowy, przedstawiłem się już w odpowiednim dziale i chciałbym założyc swój temat, w którym będę mógł opisywac dalsze losy forumowego z resztą autka.

i teraz pytanie: jak mogę to zrobic skoro, żeby móc założyc temat muszę miec natrzaskane 50 postów :-|

ja rozumiem, że D2 ze względu na wiek może się sypac, może Wy zakładacie, że tak właśnie jest zawsze, więc bez problemu machnę 50 jak nie lepiej postów w dziale technicznym :roll: i wtedy będę mógł bez obaw się prezentować...

jak dla mnie jest to bez sensu. przywędrowałem tutaj z innego forum (volvoforum.pl) i tam nie ma żadnych ograniczeń dotyczących prezentacji swoich aut.

mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi ?

pozdrawiam,
Michał

FOSS 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2013-08-28, 10:41   Re: [Nasze Auta] 50 postów

Cetek napisał/a:
hej, jestem tutaj nowy, przedstawiłem się już w odpowiednim dziale i chciałbym założyc swój temat, w którym będę mógł opisywac dalsze losy forumowego z resztą autka.

i teraz pytanie: jak mogę to zrobic skoro, żeby móc założyc temat muszę miec natrzaskane 50 postów :-|

ja rozumiem, że D2 ze względu na wiek może się sypac, może Wy zakładacie, że tak właśnie jest zawsze, więc bez problemu machnę 50 jak nie lepiej postów w dziale technicznym :roll: i wtedy będę mógł bez obaw się prezentować...

jak dla mnie jest to bez sensu. przywędrowałem tutaj z innego forum (volvoforum.pl) i tam nie ma żadnych ograniczeń dotyczących prezentacji swoich aut.

mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi ?

pozdrawiam,
Michał

Generalnie błędnie rozumiesz to ograniczenie.

Nie chodzi o to, że D2 jest stare i psuje się często i że "natrzaskanie" 50 postów to pestka - to bzdurne tłumaczenie i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

W naszej ocenie dział "Nasze Auta" zawiera sporo informacji prywatnych o klubowiczach więc dostęp tam mają osoby które poniekąd zostały klubowo zweryfikowane. Owa wersyfikacja odbywa się w sposób naturalny czyli dołącza do nas nowa osoba której nikt nie zna, zaczyna udzielać się w różnych tematach, pomaga innym, pojawia się na spotach więc poznajemy ją też face-to-face i w miarę tej klubowej/forumowej aktywności osoba ta nabywa dodatkowych uprawnień jakimi jest właśnie dostęp do działu "Nasze Auta" jak i swobodny dostęp do działu ogłoszeń.

Nad tymi ograniczeniami dyskutowaliśmy tu wielokrotnie i zdecydowana większość aktywnych klubowiczów/forumowiczów popiera takie działania i zmian tu żadnych nie przewiduję, chyba że na bardziej restrykcyjne.

Ja również znam kilka innych for i klubów ale to, że u kogoś innego jest inaczej nie znaczy, że jest lepiej i nie znaczy, że nie mamy myśleć po swojemu.
Znam takie fora które są jeszcze bardziej zamknięte na osoby z zewnątrz - mają małą liczbę klubowiczów ale nikt nie robi tam z tego problemu - mają wyjątkowe auta i wyjątkowe klubowe/forumowe zasady i takie ich prawo ;-)
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Druss 
Moje A8

Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 4.2 ; W203
Wysłany: 2013-08-28, 10:49   

Myslę że chodzi tu o to żeby nie przychodził tutaj każdy przysłowiowy "Leszek" i pokazywał swoje auto i później je wystawiał w dziale sprzedam badz też na allegro pisząć że od klubowicz bądz znawcy/miłosnika marki.

Nabijanie postów nie będzie tolerowane i moderatorzy będą sypać ostrzeżeniami jak będziesz spamować specjalnie po to żeby nabić sobie posty.

Masz konkretną wiedzę w jakimś dziale, odpisuj na posty, pomagaj a później pochwal się swoim autkiem w odpowiednim dziale.

EDIT:
No i FOSS wyjasnił wszystko.

tutenhamon 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wysłany: 2013-08-30, 19:20   

Michał --- co kraj to obyczaj ,myślę że to forum akurat nie służy do tego aby się chwalić swoją bryką .Raczej pomagamy sobie nawzajem jak tylko możemy ,a ty oczywiście miałeś wybór rejestrując się na forum ,możesz zaakceptować regulamin albo nie .Również pozdrawiam .

Cetek
[Usunięty]

Wysłany: 2013-09-02, 11:43   

jasne, rozumiem regulamin i ogólne zasady.

po prostu przywykłem do innego forum, tutaj się wdrożę i dopasuję.

Odpowiedz do tematu