Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D2 99 4.2PB/LPG ] Czy to maglownica ??  
Autor Wiadomość
michalwruszak 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 5.4
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: S-klasa W221
Wysłany: 2013-10-04, 21:08   [D2 99 4.2PB/LPG ] Czy to maglownica ??

Koledzy takie pytanie mam , po nocy gdy zapalam samochod i skrecam kolami w miejscu zwykle w lewa strone slysze takie metaliczne dzwieki , czy to moze byc maglownica ?? chwile pojezdze i tego juz nie slychac , dodam tylko ze na zimnym silniku od razu po odpaleniu kierownica chodzi lzej niz na rozgrzanym

Hesher
[Usunięty]

Wysłany: 2013-10-05, 18:30   

jak w jedna strone tak krecisz, to magiel na 100%, u mnie bylo tak samo na zimnym jeszcze nie rozgrzanym oleju tez chodzila lzej, napewno uszczelniacze w maglu daja o sobie znac, zmienilem magiel i teraz super jest, najlepiej widoczne to przeskakiwanie u mnie bylo na wyjetym maglu, zacinalo sie jak ta lala. magiel bedzie do regeneracji szedl tylko gdzie dobrych cpecow znaleźc, tak by po 5000 km nie padl ponownie.

krzychu22.p1i 
Moje A8

Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Wysłany: 2013-10-05, 18:57   

Hesher napisał/a:
magiel bedzie do regeneracji szedl tylko gdzie dobrych cpecow znaleźc, tak by po 5000 km nie padl ponownie.

Jakbyś znalazł kogoś pewnego to i ja bym się zdecydował na regenerację.

michalwruszak 
Moje A8

Wysłany: 2013-10-05, 21:40   

Koledzy polecam firme Hydrosystem pod Toruniem , naprawialem tam kiedys stukajaca przekladnie w Bmw E46 , naprawili wzorowo

sylwekr 
Moje A8

Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sylwek
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2013-10-06, 08:34   

Byłem jakiś czas temu w polecanym warsztacie naprawy maglownic. Nie chcieli podjąć się naprawy, jak by ciekła to bez problemu zrobili, ale stukania nie udało im się w tych maglownicach w 100% wyeliminować. Szef tej firmy mi powiedział, że najskuteczniejszą metodą wyeliminowania stukania to wymiana listwy - której nie da się nowej kupić, a nie mieli używanej sprawnej. Wszystkie inne sposoby to albo ograniczają stukanie, albo efekt jest krótkotrwały.

adrian949
[Usunięty]

Wysłany: 2013-10-06, 08:48   

Najlepiej znajdź sobie z angola maglownice i wyciągnij z niej listwę, ja mam taką i nie widać na niej zużycia, ale sobie ją zostawiam. Ja założyłem z powrotem swoją starą maglownice i teraz ciężej mi chodzi, pewnie przyczyną jest, że zmieniłem kostkę od serwa na nie sprawną. A powodem wymiany na starą było to, że na maglu co dostałem gratis kierownicą kręciło się bardzo lekko, można było ją kręcić małym palcem bez problemu i to mnie wkurzało.

michalwruszak 
Moje A8

Wysłany: 2013-10-13, 12:37   

Na czym polega przełożenie wnetrznosći maglownicy z anglika do magla normalnego , chodzi o przełożenie listwy , bo uszczelniacze to raczej ciezko wymienic ???

adrian949
[Usunięty]

Wysłany: 2013-10-13, 17:49   

michalwruszak napisał/a:
Na czym polega przełożenie wnetrznosći maglownicy z anglika do magla normalnego , chodzi o przełożenie listwy , bo uszczelniacze to raczej ciezko wymienic ???

Dlaczego ciężko wymienić? Jak oddajesz do regeneracji jak ci cieknie to tylko ci wymienią uszczelniacze i skasują parę stów. Można zrobić to samemu.

Odpowiedz do tematu