Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Jan
Jeżdzę: audi a8
Wysłany: 2010-01-29, 21:14 [D2 00 3.3TDI
] Nie podaje paliwa do kosza
Jak w temacie pompa działa paliwo przelewa z zbiornika do zbiornika i tyle jak pełny bak to ok jak troszke powyżej polowy zapowietrza się i koniec pozostaje holowanie
Imię: Jarek
Jeżdzę: Audi A8 3.3 TDI
Wysłany: 2010-02-01, 21:46
Witaj!
ja mam problem z tankowaniem do pełna! zawsze potem leje się po zbiorniku zwewnątrz na zewnątrz. Problem chyba z plastikowym koszem pompy paliwa. Takiego przypadku nie miałem. Moze masz problem z przewodem łączącym oba zbiorniki, moze łapie "lewe powietrze". Sprawdź proszę metalowy króciec odpowietrzający wkręcany w prawy kosz paliwa (w bagażniku od straony pasażera)
Silnik cm3: 2.5
Imię: Mariusz
Jeżdzę: Audi A8 D2
Wiek: 40 Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 8 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2010-02-07, 19:36
Witam
Jaro sprawdź uszczelki które są pod tymi pokrętłami co przykręcają kosze do baku. Jak odkręcamy jedno i drugie pokertło po prawej i lewej stronie żeby się dostać do środka baku to są tam uszczelki. Miałem ten sam problem okazało się ze jak dokręcałem kosz jedna z uszczelek źle się ułożyła i jak zatankowałem do pełna to ciekło po baku.
A co do napełniania kosza to raz mi się też zdarzyło że kosz się nie napełnił i auto się zapowietrzyło prawdopodobnie u mnie zawiesiła czy tez zablokowała się pompka podłączyłem ją na krótko kilka razy zmieniając bieguny tak żeby się odblokowała i potem był spokój ale trochę namęczyłem się później przy odpowietrzaniu :-?
Imię: Jan
Jeżdzę: audi a8
Wysłany: 2010-02-07, 21:10
Jutro mam mieć zrobione auto podobno więc dam znać co było przyczyną moich kłopotów, wszystkie wasze podpowiedzi przekazałem mechanikowi mam nadzieje że pomogą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum