|
Autor |
Wiadomość |
Nynek
Użytkownik
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2014-03-23, 20:02 [D3 04 4.2 LPG] Różne żródła dźwięku ...?
|
|
|
Witam kolegów i proszę o pomoc. W ustawieniach znalazłem AUX, tylko wtyczki nie (chyba że to opcja dodatkowa). Szukałem na forum ale pogubiłem się z lekka, znalazłem też wzmiankę o AMI, tylko nie bardzo wiem co to jest i czemu służy ???
Cały problem zaczyna się od zmieniarki, która to nie widzi nagranych płyt ( disk faulty). Jakieś stare które były w aucie, też nagrywane chodzą jak ta lala. Mozę używam złego formatu do nagrywania albo złego programu do nagrywania, proszę o pomoc. A może da się wstawić jakiś emulator zamiast zmieniarki, żeby nie bawić się więcej w nagrywanie płyt. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2014-03-23, 20:06
|
|
|
No zamiast zmieniarki możesz wrzucić AMI i wtedy jedziesz z muzyką mp3 wprost z pendraka |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2014-03-23, 20:14 Re: [D3 04 4.2 LPG] Różne żródła dźwięku ...?
|
|
|
Nynek napisał/a: | Cały problem zaczyna się od zmieniarki, która to nie widzi nagranych płyt ( disk faulty). Jakieś stare które były w aucie, też nagrywane chodzą jak ta lala. Mozę używam złego formatu do nagrywania albo złego programu do nagrywania, proszę o pomoc. A może da się wstawić jakiś emulator zamiast zmieniarki, żeby nie bawić się więcej w nagrywanie płyt. |
Musisz nagrywać płyty w formacie CD-audio, czyli tak jak do zwykłego odtwarzacza CD, możesz używać funkcji CD-Text, wówczas MMI wyświetli Ci na ekranie tytuły utworów. Co do mp3, to oczywiście, dźwięk z tego formatu jest niższej jakości niż z płyty CD i nawet w BOSE w A8 jest to do odróżnienia. Chyba że aż tak Ci nie zależy na jakości, a bardziej na wygodzie, to tak jak kolega Damian pisze, montuj AMI i już. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
pioter
Master MOD
Rocznik: 1998
Skrzynia: tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: S8 D2 AHC
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1796 Skąd: Włocławek
|
|
|
|
|
|
|
|
Nynek
Użytkownik
Imię: Robert
|
Wysłany: 2014-03-24, 07:43 Re: [D3 04 4.2 LPG] Różne żródła dźwięku ...?
|
|
|
pebo napisał/a: | Nynek napisał/a: | Cały problem zaczyna się od zmieniarki, która to nie widzi nagranych płyt ( disk faulty). Jakieś stare które były w aucie, też nagrywane chodzą jak ta lala. Mozę używam złego formatu do nagrywania albo złego programu do nagrywania, proszę o pomoc. A może da się wstawić jakiś emulator zamiast zmieniarki, żeby nie bawić się więcej w nagrywanie płyt. |
Musisz nagrywać płyty w formacie CD-audio, czyli tak jak do zwykłego odtwarzacza CD, możesz używać funkcji CD-Text, wówczas MMI wyświetli Ci na ekranie tytuły utworów. Co do mp3, to oczywiście, dźwięk z tego formatu jest niższej jakości niż z płyty CD i nawet w BOSE w A8 jest to do odróżnienia. Chyba że aż tak Ci nie zależy na jakości, a bardziej na wygodzie, to tak jak kolega Damian pisze, montuj AMI i już. |
I tak właśnie robię, no może bez funkcji cd-text i nie widzi, znaczy błąd wywala. A jakiego programu urzywasz do nagrywania ? |
|
|
|
|
michalwruszak
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 5.4
Skrzynia: Automat
Imię: Michał
Jeżdzę: S-klasa W221
Pomógł: 75 razy Dołączył: 10 Kwi 2013 Posty: 2082 Skąd: Elbląg
|
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
|
Wysłany: 2014-03-25, 19:11
|
|
|
CD-Text ma znaczenie tylko do wyświetlania tytułów, natomiast jeśli napęd nie odczytuje płyt, to:
- za szybko nagrywasz - najlepiej na najniższej prędkości,
- płyty na których nagrywasz są nieodpowiednie dla napędu - zmienić na inny rodzaj płytek,
- przybrudzona optyka napędu (zmieniarki) - wyczyścić. |
|
|
|
|
cl3hna
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D3, 100 C4
Wiek: 36 Dołączył: 19 Sty 2015 Posty: 39 Skąd: Radom/Warszawa
|
Wysłany: 2016-10-12, 10:51
|
|
|
Mam pytanko do kolegi @pebo
Jakiego programu używasz? Nagrałem już kilka płyt CD-Audio, dodawałem specjalnie tytuły, tagi, etc ale wciąż wyświetla mi Audio 1, Audio 2, Audio 3...
Mógłbyś podzielić się nazwą programu i ewentualnie szybkim poradnkiem, żeby zaznaczyć jakaś specjalna opcję?
Z góry dzięki |
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
|
Wysłany: 2016-10-14, 22:35
|
|
|
cl3hna napisał/a: | Mam pytanko do kolegi @pebo
Jakiego programu używasz? Nagrałem już kilka płyt CD-Audio, dodawałem specjalnie tytuły, tagi, etc ale wciąż wyświetla mi Audio 1, Audio 2, Audio 3...
Mógłbyś podzielić się nazwą programu i ewentualnie szybkim poradnkiem, żeby zaznaczyć jakaś specjalna opcję?
Z góry dzięki |
Ja nagrywałem NERO (i to albo jakąś starszą wersją albo najnowszą, ale tymczasową). Ogólnie to pójdzie na każdym programie do nagrywania z funkcja CD-Text. Trzeba tylko przygotować informacje o pliku, a to robisz poprzez zmianę nazwy pliku oraz poprzez zmianę właściwości (np. za pomocą odtwarzacza multimedialnego w windowsie albo winampa).
Tak za około tydzień będę nagrywał kolejne audio to zarzucę więcej dokładnych informacji. |
|
|
|
|
cl3hna
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D3, 100 C4
Wiek: 36 Dołączył: 19 Sty 2015 Posty: 39 Skąd: Radom/Warszawa
|
Wysłany: 2016-10-17, 08:29
|
|
|
To ja uprzedze i wkleje fajny tutorial - sprawdzone w moim autku - wszystko działa jak należy, wyświetlają się tytuły piosenek a nawet tytuł płyty. Niby mała rzecz a cieszy:
http://www.cdrinfo.pl/cdr...imgburn/cd-text |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|