Wysłany: 2014-07-29, 09:11 [S8 D3 08
] Poziom oleju silnikowego
Witam
Przedwczoraj wracałem z Niemiec autostrada i pojawił mi sie żółty komunikat na fisie ze olej silnikowy min wiec zatrzymałem samochód i po 15 minutach sprawdziłem poziom było minimum wiec dolałem 0.5litra oleju. Po przejechaniu ok 200km znow pojawil sie ten sam komunikat wiec znowu zatrzymalem auto i sprawdzilem poziom bylo ok. Potem siwcil sie jeszce przez jaks czas potem znikl . Nastepnie znow sie pojawil lecz po kilku ponownych odpaleniach zgasl. Czyzby czujnik byl do wymanu lub wariowal ? Dodam ze wymieniam olej co 10tys km i dolewam max 0.5-1litra oleju miedzy wymiana. Auto to audi s8 5.2 v10 2008r.
to moze zreczywisce czujnik pozatym mialem male spotkanie z sarna przed wyjazdem do niemiec porobila mi wgniotki na blotniku moze to pzrez to? pozatym siwci mi sie jeszce komunikat adaptive light defekt czy jakos tak wracam autem 19 sierpnia moze bys mi to jakos ogarnol?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum