01426 - Controls in Steering Wheel (E221)
004 - No Signal/Communication
czyli nie ma sygnału
Na to wszystko jak by było mało zupełnie nie wiem czemu rozkodował sie ABS -.- kodowanie 00000 , próbowałem jak w instrukcji
na liczniku pali sie żółta kontloka ABS
na liczniku wyswiatla sie tez kontrolka od czujnika skretu czy jakos tak która zazwyczaj gasnie po jakis 500m przejechanych i zawsze sie zapala po odpieciu aku
teraz pali sie cały czas i nie gasnie to jest chyba powiazane z ABS?
Ma ktoś pomysł co to może być i dlaczego ABS sie wykodował ?
czy moze uszkodziłem taśme ? choc nie wydaje mi sie
no i dlaczego te nieszczęsne przyciski na kierownicy oraz F1 nie działają ?
a moze nie tedy droga i poszedł bezpiecznik ? wie ktoś który jest od kierownicy ?
EDIT
sterownik przyjmuje kodowanie moze ktoś podpowiedzieć jaki typ hamulców jest u mnie i jaki powinienem wybrać :
0x?xx: Brakes
1 = 2FNR 42 AL 18" (PR-1LJ/1LK)
2 = 2FNR 42 AL 17" (PR-1LL/1LM)
4 = FNRG-60 16" (PR-1LG)
7 = Brembo M6 AL 19" (PR-1LW)
albo 1 albo 2 , nie moge znaleźć nigdzie w aucie wlepki z kodami
szukałem w spisie bezpieczników jakiegoś od kierownicy ale nie znalazłem podpowie ktoś gdzie mogę sprawdzić ?
zczytałem tez nr taśmy jaka mam obecnie 4e0 907 129e , wstępnie jak sprawdzałem to ten nr taśmy nie obsługuje f1 , ma ktoś możliwość sprawdzenia po vinie
EDIT
ABS zakodowany błędy zniknęły , problem niedziałającej multifinkcji i f1 nadal nie rozwiązany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum