Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprowadzenie D3 z zagranicy  
Autor Wiadomość
nowiciusz 
Użytkownik

Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3000
Skrzynia: automat
Zasilanie: ON
Imię: Paveł
Jeżdzę: BMW e70
Wysłany: 2014-12-12, 10:22   Sprowadzenie D3 z zagranicy

Czy ktoś na forum sprowadza auta z Niemiec, Holandii?? Póki co nic w kraju się nie trafia ciekawego i może będę zmuszony sprowadzić A8 ( chociaż akcyza i te wszystkie opłaty trochę mnie do tego zniechęcają )

Motostacja 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2014-12-12, 13:31   

jest klka os na forum mi FOSS

licz sie z tym ze auto z niemiec wyjdzie okolo 10 tys wiecej niz w PL , a trafic truchło tez mozna

wejdz sobie na mobile.de poobserwuj

dolcz do ceny opłaty przy 4.2 4.0 3.0 wiadomo jaka jest akcyza około 4-5 tys

do tego podróż paliwo no i nikt z Tobą za dziekuje nie pojedzie

możesz tez wrócic z niczym bo w niemczech tez jest sporo szitu mi od turków kombinuja tak jak polacy

drago_o 
Moje A8

Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Wysłany: 2014-12-12, 14:28   

Ja też swoją sobie sprowadziłem.

Jedynie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że wyjdzie 10tys drożej, reszta się zgadza.

Musisz dobrze wyczuć sprzedawcę bo oni nie bawią się w zaklepywanie aut. Możesz przyjechać a auta nie będzie.

Dobrze sprawdź auto bo na export nie dają gwarancji i po podpisaniu umowy zwrot prawie niemożliwy.
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Motostacja 
Moje A8

Wysłany: 2014-12-12, 14:46   

Ja jak szukalem i podliczalen koszty to nie bylo opcjo kupic cos sensownego taniej niz w PL

simon68 
Moje A8

Rocznik: 2005
Zasilanie: PB
Imię: Simon
Wysłany: 2014-12-12, 14:57   

Ja swoją sam targałem z Austrii, trafiło mi się prosto od właściciela Pan dyrektor finansowy w firmie założonej wraz z kolegami auto w jego rękach od nowości, i wyczekałem go bo najpierw sporo pisaliśmy i kupił nowego Tuarega z salonu i tam miał A8 zostawić w rozliczeniu, ( z resztą z tego samego salunu ją kupował), i w dniu odbioru jeszcze sporo z nim się potargowałem,
tu na miejscu znajomy handlarz pozałatwiał mi że ....... akcyza 2,7KPLN :-) i fura, pikna ładna i taniej o 10 tyś niz kraj ..........
no ale szukałem jej z ponad rok .........

drago_o 
Moje A8

Wysłany: 2014-12-12, 15:11   

Też kupiłem taniej niż każdy egemplarz jaki oglądałem w PL. Trzeba sporo poszukać i kupować tylko od niemca, najlepiej od osoby prywatnej ale salon/serwis od biedy też ujdzie. Ideałem jest znaleźć z zajęia komorniczego(za grosze) :)

Absolutnie nei kupuj od Plaka lub Turka za granicą... :)

Marcin2013 
Moje A8

Skrzynia: GQF + F1
Imię: Marcin
Jeżdzę: D3
Wysłany: 2014-12-12, 15:30   

drago_o napisał/a:
Absolutnie nei kupuj od Plaka lub Turka za granicą...

Masz jakieś przykre doświadczenia, wiadome że w DE w AutoHauzach sami Turcy i powiem że łatwo się z nimi dogadać w różnych sprawach,przywieźliśmy juz tak około 10 aut i wszystkie są oki. Ja swoją A8 kupiłem od polaka w DE i jestem zadowolony :D

Motostacja 
Moje A8

Wysłany: 2014-12-12, 15:46   

drago_o napisał/a:
Też kupiłem taniej niż każdy egemplarz jaki oglądałem w PL. Trzeba sporo poszukać i kupować tylko od niemca, najlepiej od osoby prywatnej ale salon/serwis od biedy też ujdzie. Ideałem jest znaleźć z zajęia komorniczego(za grosze) :)

Absolutnie nei kupuj od Plaka lub Turka za granicą... :)

A takich jest mało ale święta racja , od turka oglądałem jedna to choinka na blacie makabra i okazało sie ze miała lpg wsadzone od nowości miała najechane 230 tys , cena wcale nie była super atrakcyjna

[ Dodano: 2014-12-12, 15:47 ]
Marcin2013 napisał/a:
drago_o napisał/a:

Masz jakieś przykre doświadczenia, wiadome że w DE w AutoHauzach sami Turcy i powiem że łatwo się z nimi dogadać w różnych sprawach,przywieźliśmy juz tak około 10 aut i wszystkie są oki. Ja swoją A8 kupiłem od polaka w DE i jestem zadowolony :D

wyjątek potwierdzający regułę

majkaistefan
[Usunięty]

Wysłany: 2014-12-12, 16:25   

Witam!

drago_o napisał/a:
Musisz dobrze wyczuć sprzedawcę bo oni nie bawią się w zaklepywanie aut. Możesz przyjechać a auta nie będzie.

Dobrze sprawdź auto bo na export nie dają gwarancji i po podpisaniu umowy zwrot prawie niemożliwy.

drago_o napisał/a:
kupować tylko od niemca, najlepiej od osoby prywatnej ale salon/serwis od biedy też ujdzie. Ideałem jest znaleźć z zajęia komorniczego(za grosze)

:) Skad te "informacje" ?

Stefan.
drago_o napisał/a:
Absolutnie nei kupuj od Plaka lub Turka za granicą..

drago_o 
Moje A8

Wysłany: 2014-12-12, 17:15   

Cytat:
drago_o napisał/a:

Sporo przebywalem w DE jak i w Anglii i wiem, że najgorszym na co można za granica trafić to rodak lub Turek. Co do aut to mieliśmy taki rodzinny biznesik i kilkadziesiąt ich sciagnelismy a i zdarzyły się takie od Turka jak i Polaka. Zawsze próbowali cos ukryć, orżnąć. Byleby wcisnąć. Niestety takie doświadczenie.

Cytat:
Witam!

drago_o napisał/a:

drago_o napisał/a:
kupować tylko od niemca, najlepiej od osoby prywatnej ale salon/serwis od biedy też ujdzie. Ideałem jest znaleźć z zajęia komorniczego(za grosze)

:) Skad te "informacje" ?

A pozwala im na to prawo. Auto używane sprzedane na eksport i wywiezione za granice nie podlega u nich reklamacji. Jeśli już to tylko uznaniowa gwarancja jak się dobre serce znajdzie.

Co do tych aut to najlepiej celowac w te po komornikach bo są po mega taniosci ale te ogłoszenia znikają na drugi dzień po wystawieniu zazwyczaj.

majkaistefan
[Usunięty]

Wysłany: 2014-12-12, 17:35   

Witam!

drago_o napisał/a:

A pozwala im na to prawo. Auto używane sprzedane na eksport i wywiezione za granice nie podlega u nich reklamacji
- Nie pisz takich rzeczy zanim nie sprawdzisz.

drago_o napisał/a:
Co do tych aut to najlepiej celowac w te po komornikach bo są po mega taniosci ale te ogłoszenia znikają na drugi dzień po wystawieniu zazwyczaj.
- biedni ci komornicy.Sprzedaja bardzo zadbane dziesiecioletnie i starsze auta od gosci ktorzy na rate nie mieli...Aaa..... Pewnie w swrwisie majatek wydali! :)

Drago ja tu mieszkam od lat. ;(

Stefan.

drago_o 
Moje A8

Wysłany: 2014-12-12, 18:17   

Z tego co sie dowiadywałem to prawo UE nakazuej tylko producentom uznawać reklamacje na terecie całej Unii. Piszę wedle tego co udało mi się dowiedzieć. Nie zagwarantuje, że 100% tak jest bo prawnikiem nie jestem ale tak mnie poinformowano i wiele serwisow/aso sprzedających używane auta również o tym informuje przy zakupie, że auto sprzedane na eksport wywiezione za granice już nie podlega u nich reklamacji.

Jeśli się mylę to poprostu mi napisz, jak jest inaczej, jeśli masz inne zdanie...

Nie koniecznie super zadbane, nie koniecznie 10 letnie bo i młodsze. A z zajęcia sprzedawane są za kwotę zajęcia lub aukcja. W dużej ilosci przypadków jak bank zabiera auto to wycenia je najniżej jak może aby zabrać jak najwięcej dłużnikowi i zabezpieczyć spłatę długu. Więc dobrze wyposarzone auto za np 50-55 tyś jest wyceniane na 40 tys podczas zajęcia. Zresztą daleko nie szukając dokłądnie tak jak wyceniają auta w ubezpieczalniach gdy jest szkoda całkowita :)

Ja mam swoje autko od banku właśnie i zapłaciłem bardzo tanio ;)

majkaistefan
[Usunięty]

Wysłany: 2014-12-12, 18:24   

Witam!
drago_o napisał/a:
W dużej ilosci przypadków jak bank zabiera auto to wycenia je najniżej jak może aby zabrać jak najwięcej dłużnikowi i zabezpieczyć spłatę długu.
- za takie praktyki tu mozna pojsc do wiezienia.
drago_o napisał/a:
Zresztą daleko nie szukając dokłądnie tak jak wyceniają auta w ubezpieczalniach gdy jest szkoda całkowita
- nie pisz tak zanim nie sprawdzisz.To nie jest Rosja. :)

Stefan.

drago_o 
Moje A8

Wysłany: 2014-12-12, 18:36   

Ehh... to napisz mi jak się wycenia auto przy zajęciu skoro wiesz a nie pisz tylko "nie" w koło macieju... Potrafię się przyznać do błędu jesli mi napiszesz jak jest na prawdę.

nowiciusz 
Użytkownik

Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3000
Skrzynia: automat
Imię: Paveł
Jeżdzę: BMW e70
Wysłany: 2014-12-12, 18:46   

Rok temu sprowadzałem BMW 545 i wiem że rzeczoznawca jest wskazany. Podobają mi się dwie sztuki w jako takich pieniądzach :
http://www.autoscout24.pl...0000000&asrc=st
http://www.autoscout24.pl...0000000&asrc=st
Ale nie wiem jak wyglądają w rzeczywistości. Bardzo mi się nie spieszy ale też szukać rok mi się nie uśmiecha a w Polsce jakoś nic ciekawego nie ma ;(

Odpowiedz do tematu