Witam.
Jestem przy wymianie przegubu wewnętrznego, powiedzcie mi w jaki sposób zdjąć go z piasty. Piaste mam całą wyjętą na stole, i nie wiem jak sciągnąć złoty kapsel który jest z tyłu przegubu wewnętrznego, proszę o jakieś wskazówki.
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
Wysłany: 2014-12-20, 08:00
Jeśli masz nowy przegub to również kapsle tam powinien byc , wiec wtedy wystarczy wbić w stary jakiś cienki srubokręt i podważyć do góry. Te kapsle są tylko na wcisk. Jeśli nie chcesz uszkodzić starego to musisz się czymś cienkim wbić między przegub a kapsel i delikatnie do góry. Można go również od góry delikatnie obstukać po kancie tego kapsla.
Ja kupilem do siebie ori używke w bdb stanie więc się trochę namęczyłem aby zdjąć ten kapsel nie uszkadzając go
Jak już go zdejmiesz to potem tylko zeggera ściągasz i wszystko ładnie schodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum