Witam.Mam problem przy swojej audi.Popekały mi sprezyny,1przednia i 1tylna.Powiedzcie mi koledzy czy duzo jest pracy przy ich wymianie.I czy tylne sprezyny wyjme jak odkrece amortyzator bez odkrecania półosiek.
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Piotr
Jeżdzę: S8 D2 AHC Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1796 Skąd: Włocławek
Wysłany: 2010-03-17, 17:16
Przy tylnych nie trzeba odkręcać półosiek tylko trzeba uważać na przewody hamulcowe żeby nie uszkodzić , przednie też w miarę bez problemów : http://www.audipages.com/...armreplace.html ;-)
Dzięki kolego pioter.To przy przednich trzeba tylko odkrecic amor od spodu i te sruby pod maska?A tylne rozumiem ze odkrecam amor i stabilizator i delikatnie naginam w dół.Czy po wymianie musze ustawic zbieżnosc?
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Piotr
Jeżdzę: S8 D2 AHC Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1796 Skąd: Włocławek
Wysłany: 2010-03-17, 19:03
Przy przednich amor dół , któryś wahacz żeby było wygodniej i te śrubki pod maską. Tył zgadza się amortyzator i ja nie odkręcałem stabilizatora tylko podnosiłem wysoko cały tył , jedną i drugą stronę .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum