|
Autor |
Wiadomość |
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-01-17, 17:44 [D3 03 4.2MPI/LPG
] Polerka słoneczek 19" w warunkach
|
|
|
witam
mam pytanko odnośnie polerki felg sloneczek 19"
czy da rade zrobić to w warunkach domowych , chodzi mi o spolerowanie samego frontu bez wnęk za usługe firmy biorą około 700-1000zł wiec troche dużo
moje felgi nie sa poobijane ale maja poodpryskiwana farbę na rantach i wydaje mi sie ze spolerowane i przeciagniete lakierem będą wyglądały ładnie
a moze ma ktoś fotki spolerowanych słoneczek ?
pozdr |
|
|
|
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic F1
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: ZF
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-01-17, 20:16
|
|
|
123mielony, fajnie to u Cb wyglada własnie taki efekt mnie interesuje
jak pozbyłeś się farby ? papier ścierny ? wszystko robiłeś ręcznie ? czy polerowałes maszyną jakiś filc?
co ile poprawiasz polerke ? u mnie ten ból ze słoneczka chce na zime zostawić wiec beda narażone na sól itp , raz w miesiącu mogłbym je na aucie przepolerowac |
_________________ Części samochodowe online - Motostacja |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: ZF
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2015-01-17, 20:30
|
|
|
Od siebie dodam, że do usuwania lakieru jest specjalna chemia, delikatnie malujesz potrzebne powierzchnie pędzelkiem i odczekujesz parę minut a potem tylko drewnianą szpachelką usuwasz złuszczony lakier. |
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic F1
Jeżdzę: D3
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2015-01-17, 22:10
|
|
|
raftor napisał/a: | jak pozbyłeś się farby ? papier ścierny ? |
Pierwszą felgę darłem papierem ściernym ale to nie kończąca się robota,kolejne felgi potraktowałem chemią http://sklep.autobliss-ce...t-do-mycia.html trochę upierdliwe to oklejanie taśmą każdej wnęki ale inaczej się nie da.
raftor napisał/a: | wszystko robiłeś ręcznie ? czy polerowałes maszyną jakiś filc?
|
Działania papierami wodnymi od 400 do 2500 ręcznie a już później wiertarka z krążkami filcowymi i pasta w trzech kolorach.
raftor napisał/a: | co ile poprawiasz polerke ? u mnie ten ból ze słoneczka chce na zime zostawić wiec beda narażone na sól itp |
Ja właśnie na słoneczka mam założone zimówki i muszę przyznać że sól robi masakrę z gołego aluminium i pewnie po sezonie zimowym pomyślę coś o nałożeniu lakieru bezbarwnego ale w grę wchodzi tylko metoda proszkowa i piec,i nie bardzo wiem czy to się uda bo wnęki są oryginalnie pomalowane na szaro.
Oba komplety felg mam polerowane i letnie 20" przetrwały sezon bez poprawek na wiosnę dosłownie tylko liznąć, tak słoneczka po miesiącu zimowym wyglądają słabo robi się taki nalot mleczny z drobnymi wżerami i bez ingerencji papierem ściernym nie bardzo idzie się tego pozbyć ;(
Podobno są jakieś preparaty do zabezpieczania aluminium ale czy ten preparat zabezpieczy przed solą <niewiem> |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-17, 22:25
|
|
|
Mam podobne odczucia na wypolerowanych lusterkach lecz kilka warstw wosku robi na jakis czas ochronkę. Co miesiąc pastuje przynajmniej 3 razy. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|