Autor |
Wiadomość |
dracus6662
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D3 QUATTRO TIPTRONIC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 28 Cze 2014 Posty: 1802 Skąd: VENLO/WROCŁAW
|
Wysłany: 2015-04-06, 08:39 [D3 03 4.2MPI/LPG
] Regulacja ramki drzwi
|
|
|
Czy ktos robil regulacja ramki drzwi przednich bo górny róg mi nie dochodzi ..
Podgladałem pod tapicerką i tak od czoła drzwi po tej czesci gdzie są przyciski od alarmu tylko że wyzej są chyba 2 lub 3 sruby ale :
Na klucz spline???
Jaki rozmiar?
Na srubkach jest tylko oznaczenie 8.8
Czy ktoś to przerabiał i moze podac czy to jest własciwa lokalizacja srub ?
Jak ktos moze podpowiedziec jak to regulować i czym byłbym bardzo wdzięczny |
_________________ Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z-symphony-ii-na-navigation-plus-problem-z-kierownica-t88801.htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL] |
|
|
|
|
|
|
|
Marcin2013
Moje A8
Rocznik: 2004
Skrzynia: GQF + F1
Imię: Marcin
Jeżdzę: D3
Pomógł: 33 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Sty 2012 Posty: 1368 Skąd: SOsnowiec
|
Wysłany: 2015-04-06, 09:26
|
|
|
Robiłem to podczas wymiany szyb bocznych na podwójne, z tego co pamiętam to żeby się dostać do wszystkich śrub trzeba zdjąc tapicerkę,bo bez sciągnięcia tapicerki widać tylko po jednej śrubie na stronę, jak masz dostęp do wszystkich czterech śrub to luzujesz je i na otwartych drzwiach doginasz ramkę w stronę auta, klucz chyba 20 coś sprawdzę po świętach.
|
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-06, 16:44
|
|
|
dzieki za odpowiedz raze z rysunkami musze to zrobic bo drzwi lewe przód bucza przy 140 wzwyz
sprawdz ten klucz jak mozesz bo to spline zgadza sie? |
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z-symphony-ii-na-navigation-plus-problem-z-kierownica-t88801.htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL] |
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-04-09, 21:51
|
|
|
mam to samo musze podregulowac prawe przednie bo mi cos swiszczy przy 120 czasami |
_________________ Części samochodowe online - Motostacja |
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-10, 16:30
|
|
|
no umnie gorzej bo lewe i przy uchu jest takie buuuubzzzzzyyyyybuuuu jak rój bąków <tjaa> |
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-19, 21:59
|
|
|
Udalo sie ? , ja jutro chce powalczyc z tematem tez mam tak ze jak by bak bzyczal ;p i ewidentnie ramka drzwi prawych niedolega do karoseri wazelina na uszczelke doraznie pomagala ale ile mozna to smarowac . |
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-19, 22:17
|
|
|
co ty stary nie ruszłem tego nie mam kiedy klucza nie kupiłem do regulacji a opcja rwania tapicery mnie przeraza <jezu>
jezdze do 140 i mam cisze to tak doraznie
jezeli bedziesz walczyl przedemna to zrob zdjecia po kolei od a do z
bo wiesz ja w centrum na parkingu nie bardzo moge rozdłubać auto dodatkowo jest znak zakazu naprawy samochodu na parkingu , nie chce się zabardzo rzucac w oczy o ile jest to mozliwe takim duzym krokodylem bo mam białe tablice |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-19, 22:37
|
|
|
dracus6662 napisał/a: | bo wiesz ja w centrum na parkingu nie bardzo moge rozdłubać auto dodatkowo jest znak zakazu naprawy samochodu na parkingu , nie chce się zabardzo rzucac w oczy o ile jest to mozliwe takim duzym krokodylem bo mam białe tablice |
Weź zmień kraj na lepszy...jak by mnie zakazali cos naprawic to bym wysmiał debili. A i tak sie patrza jak cos robie pod domem sam i sie udaje. Coż ceny skutecznie mobilizują. |
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-20, 04:44
|
|
|
wiesz trochę ciężko by było rozbebeszyć auto w tym miejscu to jest właśnie u mnie pod domem
http://mediahub.olon.deme...66700678075.jpg
oczywiście można zajechać gdzieś i dłubać ale zdejmowanie tapicerki naprawdę mnie przeraża |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-20, 07:02
|
|
|
Rozumiem,nie jest to nagły przypadek ale są takie że możesz sam ale ci sie nakazuje bo znak jakis...a bez tego nie ruszysz no i koszta.
Nie przerażaj się rwaniem bo nie taki diabeł straszny |
|
|
|
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-20, 13:03
|
|
|
no ja teraz auta nie muszę do piątku ruszać , ma być ładna pogoda wiec motocyklem będę jeździł , dziś mam chwile i chce zrzucić tapicerkę zobaczę jak to wygląda tam , kluczy spline nie mam ale pojadę dokupić najwyżej albo pożyczę
fotki postaram sie jakieś trzasnąć tylko ze schematów nie jest dla mnie jasne jak sie reguluje ta ramke ale wyjdzie w praniu jak zawsze
DODANO:
Podregulowalem drzwi ale w taki sposob ze podnioslem rygiel drzwi o jedna kreske do gory uszczelka jak by lepiej doszla , troche mocniej trzeba pierdylnac drzwiami ale nie jakos mega mocno resta zamyka mi sie na dotyk a tymi pasazera trzeba troche wiecej sily przylozyc , czy to cos dalo odnosnie bzyczenia dam znac po testach autostradowych zobacze jak to wyglada
Dodatkowo poprawilem mocowanie panelu klimy , poprawilem dekory w drzwiach bo trzeszczaly przy mocnym basie , naprawilem otwieranie popielniczki
I to tyle
Moze tez kolego zacznij od tego rygla , u mnie sruby nie byly mocno dowalone wiec nie potrzebowalem tych gwiazdek specjalnych o ktorych pisales dopasowalem zwykla gwiazdke i delikatnie poluzowalem sruby podbioslem rygiel mowa o tym w karoseri na slupku , dokrecilem i koniec |
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-20, 19:38
|
|
|
no to jest wyjscie mało inwazyjne jezeli pomoże to byłoby super jak ciut mocniej drzwi domknę to nic mi sie nie stanie dociagów narazie nie mam
daj znać czy pomogło z tym bzyczeniem
co tam z tym panelem klimy ci się działo rozbierałes konsole srodkową/?
klucze mam torx musze zobaczyć jakie w słupku raczej chyba spline ale kupię najwyżej
daj znać czy pomogło <hura> |
|
|
|
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-20, 21:39
|
|
|
spline na 100% ja dobrałem torxsa i mówię delikatnie bez uszkadzania poluzowałem te 2 śruby potem dokręciłem (sam chciałem jechac po te klucze dziś ale dałem sobie spokój), masz na ryglach znaczniki wiec cyknij sobie fotkę przed przestawianiem , u mnie drzwi uniosły się o jakiś 1-2mm podniosłem rygiel o 1 kreseczkę , wizualnie jest wszystko oki nic nie odstaje
a z tym trzaskaniem mówię nie ma jakiejś dużej różnicy , bo w sumie sam nie pamiętam jak sie zamykały te drzwi przed moja regulacją gdyż nie jeżdżę jako pasażer , fakt jest taki że tylne drzwi zamykają sie lżej
jak będziesz montował dociąg to bez różnicy bo jak tylko zamek poczuje rygiel to sam dociąga drzwi
co do klimy po prostu obluzowała mi się śruba mocująca i z jednej strony lekko opadł panel teraz jest równiutko , w popielniczce trzeba było wszytko przesmarować i hula jak trzeba dodatkowo podmieniłem lampkę na nogi kierowcy bo tez nie działała <hura>
tak że dzień pełen wrażeń i porobienia pierdołek
relacje będę mógł Ci zdać dopiero w piątek wieczorem , jadę w traske autostrada wiec wieczorkiem jak już dojadę do celu to dam znać czy pomogło , ale jestem dobrej myśli bo uszczelka dolega teraz bardzo dobrze |
_________________ Części samochodowe online - Motostacja |
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-21, 21:38
|
|
|
no to czekam z niecierpliwościa na relację ja musze tę maskownicę nad subwooferem jakos ogarnąć bo rezonuje przy basach masakrycznie uff |
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-24, 20:36
|
|
|
i jak tam operacja z ramka??
pomogło? <jem> |
|
|
|
|
|