|
Autor |
Wiadomość |
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-04-18, 13:14 [D3 ALL
] Wymiana żarówek halogenów na led pytania.
|
|
|
Witam
Mam kilka pytań co do wymiany żarówek halogenów na ledowe :
-jaki jest tam typ żarówki dojście tam jest kiepskie i zanim sie tam dostane wole juz miec żarówki na podmianę
-czy po wsadzeniu ledów bedzie jakiś błąd na fisie ?
-czy żarówki led normalnie będą sie rozświetlały i gasły przy doświetlaniu zakrętów? wiem ze ledy na zmienne napięcie reagują czasami tak że sie mrugają
-czy ktoś robił juz taka podmiane u siebie ?
http://allegro.pl/zarowka...5104609616.html
myśle o czymś takim
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
jacek
Moje A8
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: Tiptronic/F1
Zasilanie: ON
Imię: Jacek
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Wrz 2012 Posty: 286 Skąd: Kujawsko - Pomorskie
|
Wysłany: 2015-04-18, 13:59
|
|
|
raftor, Temat z żarówkami LED był poruszany wielokrotnie , ogólnie bardzo trudno dobrać LED tak żeby nie było błędu na Fis-ie .
Co do doświetlania zakrętów zastosowanie LED raczej niemożliwe ze względu na zmiany napięcia . |
|
|
|
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-04-18, 14:07
|
|
|
jacek napisał/a: | raftor, Temat z żarówkami LED był poruszany wielokrotnie , ogólnie bardzo trudno dobrać LED tak żeby nie było błędu na Fis-ie . |
tak tak wiem dlatego znalazłem coś takiego : http://allegro.pl/can-bus...4894505440.html
Cytat: | Co do doświetlania zakrętów zastosowanie LED raczej niemożliwe ze względu na zmiany napięcia . |
jeśli doświetlanie nie bedzie działało to odpuszczam temat szkoda kasy i czasu na to , u mnie w domu jak zamontowałem ledy i miałem opcje sciemniania światła to własnie mocno mrugały ledy zmieniłem włącznik na ON/OFF i działa bez problemu
szkoda bo chciałem pozbyc sie żółtego światła z przodu auta
dzieki za info i pozdrawiam |
_________________ Części samochodowe online - Motostacja |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-18, 14:37
|
|
|
H3 siedzi w halogenach,kolega ma w D3 jako dzienne. trza tylko przesłonke wywalić z soczewki. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|