Autor |
Wiadomość |
robsonik4
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 09 Lip 2010 Posty: 485 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2015-04-30, 22:16 Zabrany dowód za głośny wydech
|
|
|
Witajcie
Nie przypuszczałem, że mnie coś takiego spotka. Kontrola drogowa - tak, aby skontrolować.
Durne pytanie - ile pali ropy bo 4 litry pojemności ?, odpowiedź, że to benzyna i nie wiem bo samochód żony; a to musi ze 30 litrów itd.
Jako, że pan milicjant bo do policjanta dużo mu brakuje nic nie znalazł to oświadczył na koniec, że mam za głośny wydech i zabiera dowód rejestracyjny, oczywiście tłumaczenie, że wydech oryginalny/fabryczny jedynie założona chromowana rura nie powodująca nic za wyjątkiem wrażeń wizualnych.
Pojechałem na przegląd, facet popukał się w głowę i powiedział parę słów odnośnie poziomu wiedzy, modrości itd milicjanta. Zapłaciłem kasę za kwitek i odebrałem dowód w wydziale komunikacji.
Czy teraz mogę uzyskać jakiś zwrot kosztów za stracony czas oraz kasę od pana milicjanta lub jego szefa ?
Co w przypadku dalszego zaboru dowodu ?
Milicjant był z P nie z R |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-30, 22:23
|
|
|
Teoretycznie tak,praktycznie bedzie problem. jeśli bys to zrobił albo zrobiłes natychmiast po kontroli te badanie i diagnosta by potwierdził np godzine to możesz robic mu koo tyłka(milicjantowi) |
|
|
|
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-05-01, 00:00
|
|
|
niestety trzeba było nie przyjmować mandatu ja tez popełniłem ten błąd |
_________________ Części samochodowe online - Motostacja |
|
|
|
|
r4q
Moje A8
Rocznik: 1999
Zasilanie: PB
Imię: Łukasz
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 7 razy Dołączył: 18 Lis 2013 Posty: 151 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2015-05-01, 07:25
|
|
|
No bez jaj, że takie rzeczy się odstawiają ? No w szoku jestem trochę mnie zatkało...
Ale co można w sumie zrobić? Bo nieprzyjęcie mandatu jak sugeruje raftor równa się temu, że dowodu nie zabiorą w tej sytuacji ? |
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2015-05-01, 09:08
|
|
|
Do d...py z tą naszą policją po całości - to już lepiej zapłacić 50pln za brak dowodu niż oddać go jakiemuś pacanowi za usterkę której nie ma
Tak jak z xenonami w D2 pre-FL..... niektórym pacanom nie wytłumaczysz, że są fabryczne i też zabiorą dowód |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-05-01, 09:40
|
|
|
Pisałem dośc wyczerpujaco w innym temacie o takiej rozmowie nt świateł w preFL i sam ów policjant przyznał że 85% z nich nie ma pojęcia a robią. |
|
|
|
|
|
|
|
robsonik4
Moje A8
|
Wysłany: 2015-05-01, 10:18
|
|
|
Ja nie dostałem mandatu tylko kwitek, że mi zabrano dowód rejestracyjny i mam w ciągu chyba 3 dni zrobić przegląd i usunąć "usterkę". |
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2015-05-01, 10:19
|
|
|
Niewiedza ludzka odbija się na użytkownikach.
U mnie sytuacja jest też podobna lecz chodzi o koła. Bo wystają. Ale pan na stacji diagnostycznej powiedział że nie może wystawać bieżnik. U mnie bieżnik nie wystaje. A ile jest samochodów którym kołpaki wystają za obrys samochodu ? Oni też powinni mieć zabierany dowód ?
Najgorsze jest to że jedni podchodzą do tego normalnie a inni po zazdrości że masz takie auto, jesteś młody i trza Cie uje...ć |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
robsonik4
Moje A8
|
Wysłany: 2015-05-01, 10:44
|
|
|
Mandatu może dlatego nie dostałem, że to nie mój samochód w papierach i milicjant nie miał żadnego miernika poziomu dźwięku itp,itd.
Chodzi mi o zwrot "kasy" za przegląd oraz stracony czas za dojazd do stacji diagnostycznej i wydziału komunikacji - musiałem brać urlop.
Jak znowu trafię na tego tumana to historia się powtórzy.
Ogólnie to jesteśmy traktowani jak "bogacze" bo Nasze fury mają duże silniki więc dużo palą a więc mamy kasę na paliwo. - takie jest tłumaczenie nieobeznanych w temacie. Tylko dlaczego właściciel Poloneza spalającego standardowo z 11 litrów wachy jest traktowany jako biedak ?! |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-05-01, 11:04
|
|
|
Zanim zaczniecie wszelka rozmowe właczajcie dyktafon a kazdy ma takie cos w telefonie. bardzo sie przydaje. jak sie to bedzie powtarzac to tuman poleci ze stanowiska bo ma cos nie tak z garem. Bez sonometru może wprawdzie subiektywnie stwierdzić ale to jest takie gdybanie o sianie.
Gdy oni robia co chca a my mamy cos na swoja obrone to zostaja ochroniarzami w markecie. Wiem z doświadczenia. |
|
|
|
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Imię: Motostacja
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-05-01, 11:11
|
|
|
Ja nadtepnym razem nie przyjme mandatu jesli nie bedzie mial urzadzen do pomiaru wtedy na pewno nie bedzie ani mandatu ani zabrania dowodu , bo nie bedzie podstawy , u mnie na mandacie bylo "przypuszczenie" smiech na sali |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-05-01, 11:17
|
|
|
Dokladnie,mandatu mozna nie przyjac ale od zabrania DR uchroni nas jedynie nie dawanie go w lapy policjanta. Wyobraźcie sobie kiedyś sprawe że jedziemy do niemiec po auto i jeszcze w PL zatrzymuje nas patrol. Zabrali DR za lekko zaparowane lampy. Był to deszczowy jesienny dzień. Lampy wyschły po nastepnych paru km a my ze świstkiem od policji w DE mielismy spore problemy. Bo tamtejszy polizei ten tymczasowy świstek traktował jak paragon z marketu i żądał okazania papierów auta...
Tu jakos kumpel zdołał wyjasnic sprawe w 4godziny na posterunku i na szczescie niedaleko PL granicy ale gdy np ja wracam do pracy tam i takiego cepa spotkam w PL to krew zalewa! |
|
|
|
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Zasilanie: ON
Imię: Łukasz
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-05-01, 21:46
|
|
|
jak odmowa przyjęcia mandatu to sąd? i co wtedy?
ps: dlaczego przyjmujecie....łykacie wszystko co wam jakiś pacan bez szkoły w mundurku wypisze? |
|
|
|
|
robsonik4
Moje A8
|
Wysłany: 2015-05-02, 08:35
|
|
|
Mandatu nie dostałem, ale DR muszę dać do łapy milicjantowi jak i PJ. |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2015-05-02, 09:51
|
|
|
robsonik4, następnym razem zadzwoń na policję i zażądaj patrolu z czujnikiem dźwięku. Ja raz tak miałem z szybami, pan mądrala chciał mi zabrać dowód za przyciemnione tylne szyby ...najjaśniejszą, homologowaną folią <tjaa> |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|