Wysłany: 2015-05-04, 22:45 [D3 04 3.0MPI/LPG
] Problemy z sondami
Czesc koledzy mam taki problem mianowicie nagminnie mi padaja sondy ostatnio wymienialem 2miechy temu b2 s1 nastepnie po okolo 2 tyg padła mi b1 s2 co to moze byc za problem ?? wiadomo ze sady nie sa tanie za jedna wywaliłem 55f to okolo na pl 308zł a kolejna to wydatek okolo 250zł juz nie wiem co to moze byc ?? po tym ja ksprawdzam vcds to bład powtarza sie po np 10min i na dodatek robi mi sie w12 ( w spalaniu ) <niewiem>
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2015-05-04, 22:51
To że padły dwie rozne sondy nie swiadczy jeszcze za wiele. Mogą. Moga paśc nawet wszystkie pokolei jak sie ma pecha. Ale jesli wymieniona zaraz spowrotem ma zadyszke to problem moze tkwić głebiej. Co sie dokąłdnie dzieje,jakie masz błedy? Jakie zasilanie idzie na sondy?
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Arek
Jeżdzę: F11 Pomógł: 38 razy Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 614 Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 2015-05-06, 13:30
Nagminnie ? Jak 3 raz wymienisz ta sama sonde to mozesz sie czyms martwic. Kupiles a8 z silnikiem specjalnej troski, sondy lubia pasc normalka, a Ty wymieniles narazie 2 osobne. W tym silniku roznie mozesz miec padniete katalizatory i zwiekszona temperature na wydechu, ale narazie to nie wiem po co ten temat <niewiem>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum