Autor |
Wiadomość |
grim
Moje A8
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Adrian
Jeżdzę: BMW e38 ;-))
Wiek: 38 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 200 Skąd: Puritania
|
Wysłany: 2010-04-25, 18:56 [D2 ALL
] Dorobienie klucza ?
|
|
|
Witam.
Mam parę pytanek.
Czy jak kupię używany kluczyk (taki sam jaki mam) i do niego dokupię czysty transponder i grot do dorobienia
to czy będę mógł go zaprogramować w swoim aucie za pomocą VAG'a ?
Chodzi o centralny zamek...
Bo nie stać mnie na wydatek rzędu 1000zł za kluczyk w ASO...
[ Dodano: 2010-04-25, 19:56 ]
I tak przy okazji... może ma ktoś jakąś instrukcję jak zaprogramować dodatkowy kluczyk przez VAG |
_________________ "Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi." |
|
|
|
|
|
|
|
SERGIO
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: DSG
Zasilanie: ON
Imię: SERGIO
Jeżdzę: VW PASSAT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Paź 2009 Posty: 297 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2010-04-29, 16:39
|
|
|
Witam
Mam kolegę, który dorobił mi kluczyk do mojego AUDI i upchnął wszystko do obudowy scyzoryk. Teraz tylko nie wiem jak go zaprogramować. Grot pasuje ale nie bardzo wiem jak go zaprogramowąć, dodam, że nie mam podczerwieni tylko kluczyk z takimi samymi trzema przyciskami jak na tym ze scyzorykiem? |
|
|
|
|
|
|
|
club-iguana
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tip+F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jaro
Jeżdzę: A8L
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 215 Skąd: Brzozowa/WGM
|
Wysłany: 2010-04-29, 20:00 Sposoby kodowania
|
|
|
Sposób 1:
Wsadź kluczyk który działa do stacyjki i włącz stacyjkę. Zamknij zamek drzwi (najlepiej srubowkrętem) tak aby drzwi były otwarte. Nie działający kluczyk wsadz w zamek drzwi. Przekręć zamek na zamykanie jednocześnie naduszając przycisk pilota odpowiadający za zamykanie przez 5 sekund. Otwórz teraz zamek kluczem naduszając jednocześnie przycisk otwierania pilota. Jeżeli po tej operacji nie będzie działać trzeba podłączyć Vasa (komp. sewisowy) i elektronicznie go dopasować.
Sposób 2:
Przepis na kodowanie według instrukcji Audi 100:
- Dowolny kluczyk samochodu włożyć w wyłącznik zapłonu i włączyć zapłon
- Dodatkowym kluczykiem zamknąć drzwi kierowcy lub pasażera. Wyjąć kluczyk (celowe jest zamknięcie za pomocą tego kluczyka, którego kod ma zostać zapamiętany)
- Kluczyk, którego kod ma zostać wprowadzony do urządzenia sterującego skierować na czujnik podczerwieni i krótko nacisnąć na przycisk nadawania jeden do czterech razy. W celu wprowadzenia danych do pierwszej komórki nacisnąć przycisk jeden raz, do drógiej - dwa razy itd. Nadawanie kolejnych impulsów nie może odbywać się szybciej niz co jedną sekunde. Każdy impuls jest potwierdzany sygnałem dźwiąkowym alarmu.
- Po przerwie 5 sekund od ostatniego nadania impulsu ponownie nacisnąć na chwile przycisk nadawania. Samochód zostanie odblokowany i przebieg programowania pamięci jest zakończony.
Zakonczenie procesu programowania musi nastąpić w przeciągu 30 sekund od zamknięcia samochodu (punkt 2). W przeciwnym przypadku należy proces powtózyć przez ponowne zamknięcie drzwi kierowcy lub pasażera obok kierowcy.
Uwaga
Opisany proces należy przeprowadzić dla każdego kluczyka. Jeżeli nie wiemy, która komórka pamięci jest wolna ( na przykład przy kluczyku zapasowym), to należy ponownie wprowadzieć do urządzenia sterującego kody wszystkich kluczyków.
To są teksty, które dostałem od kolegów z innych for. |
_________________ CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było. |
|
|
|
|
ziege36
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 2.5
Skrzynia: tiptronic
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2010-05-10, 05:45
|
|
|
ja kupilem kluczyk w aso i tam programowali to cala operacja kosztowala mnie 565 zł za kluczyk 500 i 65 za programowanie czy to duzo czy malo ???ale przynajmniej bez zabawy i kombinacji na kluczyk 1 tydzien czekalem tylko dowod trzeba miec ze soba dla nr vin i kASE a potem tylko a8 do aso i kluczyk nowka jest |
_________________ audi forever
sprzedam KAWASAKI 636 z 2002 roku 11 tys |
|
|
|
|
|
|
|
gierobiala
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: AFB
Skrzynia: manual
Imię: G.
Jeżdzę: A6
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 302 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: 2010-05-10, 09:28
|
|
|
To czy dużo to tylko pojęcie względne,jednemu 10zł to dużo,drugiemu milion to mało.Ja tam osobiście nie dał bym za kluczyk 500zł tylko dlatego że można zrobić sporo taniej poza ASO. |
|
|
grim
Moje A8
|
Wysłany: 2010-05-12, 17:24
|
|
|
Ludzie czy ja bym kombinował ?! Tego ten temat... chciałem kupić kluczyk i chciałem dorobić w ASO! 180zł dorobienie klucza...
ALE ZA KLUCZYK CHCIELI PRAWIE 1000ZŁ!!!!!!!
I jak sam gość powiedział "My to bieremy po VIN... i może być tak że kluczyk nie będzie i tak pasować... i nie dajemy na to gwarancji że będzie działać"
Więc wytłumaczę jak ktoś nie rozumie. Wydaj Pan 1000zł a może nie działać i się wypchaj!
ziege36, Cieszę się że kosztowało Cię to TYLKO 500zł
P.S. Szkoda też że nikt nie odpowiedział na moje pytanie
[ Dodano: 2010-05-12, 18:32 ]
gierobiala napisał/a: | To czy dużo to tylko pojęcie względne,jednemu 10zł to dużo,drugiemu milion to mało.Ja tam osobiście nie dał bym za kluczyk 500zł tylko dlatego że można zrobić sporo taniej poza ASO. |
Tak idzie zrobić poza ASO że nikt u mnie nie potrafi tego zrobić...
Tłumaczenia:
Ja, Ja... Dorobie ale bez pilota
JA: Ale ja chce z pilotem (w myślach: kU**A)
Ja, Ja... ale bez pilota 300zł + Grot
JA: Dziękuję
Eeeee to nie
JA: (w myślach Wy je*** tępaki ! spece od 7 boleści! Jeb*** zasyfione, kur*** w dupę jeba*** KATOWICE!! Dziura w dupie! a nie miasto!)
I to byłoby na tyle jeżeli chodzi o opcję (Poza ASO) |
_________________ "Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi." |
|
|
|
|
|
|
|
ziege36
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 2.5
Skrzynia: tiptronic
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2010-05-12, 18:26
|
|
|
co to za aso jak oni twierdza ze po vinie nie bedzie pasowal ??????????????
u mnie w oławie jest magik ktory moglby to zrobic ma chlop pojecie ale jego zasatac w swojim warsztacie graniczy z cudem |
_________________ audi forever
sprzedam KAWASAKI 636 z 2002 roku 11 tys |
|
|
|
|
gierobiala
Moje A8
|
Wysłany: 2010-05-12, 20:01
|
|
|
grim u nas jest magik co takie rzeczy robi bez mrugnięcia,na pewno taniej niż w ASO,stąd moja sugestia.Tyle. |
|
|
|
|
|
club-iguana
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tip+F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jaro
Jeżdzę: A8L
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 215 Skąd: Brzozowa/WGM
|
Wysłany: 2010-05-12, 21:09
|
|
|
A gdzie w stolYcy taki magik? |
_________________ CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było. |
|
|
|
|
gierobiala
Moje A8
|
Wysłany: 2010-05-13, 08:45
|
|
|
W stolycy to nie wiem,mieszkam w Białej Podlaskiej. |
|
|
|
|
|
grim
Moje A8
|
Wysłany: 2010-05-14, 17:11
|
|
|
ziege36 napisał/a: | co to za aso jak oni twierdza ze po vinie nie bedzie pasowal ??????????????
u mnie w oławie jest magik ktory moglby to zrobic ma chlop pojecie ale jego zasatac w swojim warsztacie graniczy z cudem |
To jest takie ASO które chciało wymienić mi całą przekładnie bo ciekło z uszczelki i wymieniać całą elektrykę bo miałem przepalone postojówki
[ Dodano: 2010-05-14, 18:14 ]
gierobiala napisał/a: | grim u nas jest magik co takie rzeczy robi bez mrugnięcia,na pewno taniej niż w ASO,stąd moja sugestia.Tyle. |
Spoko, rozumiem... i wiem że nigdzie indziej takich problemów nie ma... już nawet byłem skłonny wysłać pewnemu kolesiowi z innego forum swój kluczyk ale aż tak ludziom nie ufam... w sumie to w ogóle, ale wiadomo... pasjonata z pasjonatą...
Więc... ciesz się że nie urodziłeś się w Katowicach... bo Katowice to najgorsze zadupie jakie może być... (i jeszcze te gadki tych hanysów co pieprzą jakie to inne miasta są do dupy... że to wsie...) ech... |
|
|
|
|
toom_ek
Moje A8
Silnik cm3: 4,2
Imię: Tomek
Jeżdzę: Audi A8 D2 FL AQF
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 107 Skąd: warmińsko-mazurskie
|
Wysłany: 2010-05-20, 07:50
|
|
|
witam , posiadam kluczyk nie składany o nr. 8L0 837 231, a chciałbym kupić składany czyli scyzoryk o nr. 4D0 837 231, i czy uda się zaprogramować centralny , w moim nie składanym kluczyku nigdzie nie jest napisane na jakiej częstotliwości chodzi i mam dylemat czy wszystko będzie działało, pozdrawiam. |
_________________ toom_ek |
|
|
|
|
|
|
|
grim
Moje A8
|
Wysłany: 2010-05-20, 21:26
|
|
|
Ktoś pisał że ostatnie 6 cyfr musi się zgadzać... i częstotliwość z głowy masz...
Co do kluczyka... Najlepiej nowy.
Po drugie: Trzeba kodować kluczyk. Immo sobie możesz przełożyć.
Po trzecie: Obadaj temat grotów. Są różne i chyba nie każdego kluczyka można dostać dany model grotu.
Najpierw obadaj czy ktoś ci zakoduje kluczyk... niby trzeba je kodować... |
|
|
|
|
gierobiala
Moje A8
|
|
|
|
|
|
|
|
toom_ek
Moje A8
Silnik cm3: 4,2
Imię: Tomek
Jeżdzę: Audi A8 D2 FL AQF
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 107 Skąd: warmińsko-mazurskie
|
Wysłany: 2010-05-21, 05:42
|
|
|
dzięki, pod tym linkiem nic nie ma o kluczykach, u mnie w mieście są magicy do dorabiania kluczy więc sobie by poradzili z imo. tylko co z pilotem do centralnego ? jeżeli to prawda że ostatnie 6 cyfr musi się zgadzać to tu tak jest więc teoretycznie powinno działać, słyszałem że groty można wymieniać w każdym scyzoryku, dzwoniłem do serwisu i tak: grot 260 zł , pilot 260 zł, programowanie 180 więc wychodzi równe 700 zł. |
_________________ toom_ek |
|
|
|
|
|