Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D3 04 3.7MPI ] Dziwny problem z reflektorami  
Autor Wiadomość
Filfilm 
Użytkownik

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Filip
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2015-10-08, 10:57   [D3 04 3.7MPI ] Dziwny problem z reflektorami

Witam postanowiłem założyć nowy temat ponieważ nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Od początku kupiłem swoją a8 jakieś dwa tygodnie temu jedynym błędem jaki wyświetlał się na fisie było poziomowanie ksenonów, sprzedawca powiedział, że trzeba wymienić czujnik położenia i będzie ok. Powiedział tez, że lampy były polerowane co akurat cieszyło. Po podpięcia pod vcds okazało się, że czujniki położenia są ok ale wyskakuje błąd pt. "złe ustawienia podstawowe" itd.

W obu reflektorach przeprowadziłem adaptacje regulacje itp. i po wykasowaniu błędów pojawił się kolejny błąd 02235 - stationary cornering lamp. Poczytałem trochę i dowiedziałem się, że chodzi o doświetlanie zakrętów i tu hit wydaje mi się, że moje reflektory nie posiadają tej funkcji brakuje jakiejkolwiek żarówki w odbłyśniku.

Obstawiam ze pan handlarz nie polerował lamp ale przełożył lepsze z innego auta ale bez funkcji doświetlania zakrętów i tu pytanie co z tym fantem zrobić? Czy można zmienić kodowanie i wkodowac te lampy ? Jeśli tak to prośba o pomoc jak to zrobić ewentualnie o kod. To najprostszy model lampy, soczewka z ksenonem a obok zwykła żarówka halogenowa. Przy okazji sprawdzałem napięcie czujników położenia i wartości były wszędzie takie same ok 2,5 v na wszystkich ale były tylko trzy okienka prawy przód, lewy przód i tylko jeden tył czy tak powinno być czy nie powinny być cztery okienka z wartościami napięcia przecież są cztery czujniki ?

Z góry dzięki za pomoc bo walczę z tym już kilka dni bez efektu nie wiem czy to istotne ale kilka razy zdarzyło się, że po uruchomieniu auta i włączeniu świateł błąd nie pojawiał się prze dobre kilka minut a czasem pojawia się jeszcze przed włączeniem świateł tuż po odpaleniu samochodu

Nie zapominaj o tagach z rozwijanej listy w tytule tematu.
Używaj znaków interpunkcyjnych bo na prawdę źle się to czytało.
krzychu22.p1i

bazzzyl 
Moje A8

Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.8
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Bartek
Jeżdzę: A8 D2 FL '99 4x4 193KM AQD
Wysłany: 2015-10-08, 14:45   

Kolego, radzę porobić odstępy między wierszami, bo jak się widzi taki potężny blok tekstu, to się go po prostu trudno czyta.

Filfilm 
Użytkownik

Silnik cm3: 3.7
Imię: Filip
Wysłany: 2015-10-08, 18:37   

Krótko mówiąc chodzi mi o to ze były trzy rodzaje lamp ja mam u siebie teraz najprostszy model czyli zwykły xenon pytanie jest takie jak zmienić kodowanie w sterowniku zeby ten wiedział ze wsadzone sa lampy bez doświetlania zakrętów Teraz myśli ze lampy posiadają taka funkcje i dlatego wywala błąd ?

rav85 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Imię: Marek
Jeżdzę: Huracan Perf&Maclaren600LT
Wysłany: 2015-10-09, 07:01   

Jak masz kabel i vcds to tak, jak nie to zapraszam dzisiaj do 18.30 do srodmiescia to spojre co jest nie teges

drago_o 
Moje A8

Silnik cm3: 3936
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Wysłany: 2015-10-10, 08:27   

Filfilm napisał/a:
Krótko mówiąc chodzi mi o to ze były trzy rodzaje lamp ja mam u siebie teraz najprostszy model czyli zwykły xenon pytanie jest takie jak zmienić kodowanie w sterowniku zeby ten wiedział ze wsadzone sa lampy bez doświetlania zakrętów Teraz myśli ze lampy posiadają taka funkcje i dlatego wywala błąd ?

Rodzajów lamp było znacznie więcej i pocieszenie Cię, że nie masz najprostszych :)

Można normalne zmienić kodowanie i wszystko będzie Oki. Cała zabawa w przekodowanie trwa kilka minut. O ile się nie mylę to kodu je się je w module centralnej elektryki. (Dawno nie zaglądałem do kodowania to nie pamietam) VCDS ma opisy kodowanie wiec mając pod ręką tłumacz Google lub polska wersje vcsa zmniejsz to sam bez żadnego problemu jeśli posiadasz kabelek. Polecam kupić za niecałe 200 własny kabel nawet chiński niż z każdą pierdola jechać do kogoś ;)
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Odpowiedz do tematu