Wysłany: 2015-10-11, 09:38 [D2 02 3.7PB/LPG
] Ciężko odpala na zimnym i dużo błędów
Witam.
Auto świeżo u mnie. Ciężko zapala. Jak złapie i dodam gazu dusi się i zapala kontrolka silnika. Poprzednik wymieniał pompę (a8 zalana benzyna pod korek). Wymieniał cewki i świece i przeplywomierz.... jak wpadnie w tryb serisowy zapala się kontrolki abs i kontrola trakcji to jedzie w miarę normalnie na ciepłym odpala ok.
Błędy są takie.
wypadanie zapłonu wszystkich
sonda lambda 1/1i
błąd czujnika ciśnienia kolektora dolotowego.
od czego zacząć? Poprzednik dał mi sondę żeby wymienić bo niby błąd sondy robi takie objawy. Proszę o pomoc
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2015-10-11, 10:06
A co z gazem, jaka jest sytuacja ? To samo się dzieje na benzynie co na gazie ?
Czy jak auto w końcu odpali i pochodzi dajmy na to 5 min to po zgaszeniu odpali normalnie ?
Zakręcałeś butlę z gazem dla testów i jeździłeś na samej benzynie ? Sprawdź regulator ciśnienia na listwie wtryskowej czy w wężyku podciśnieniowym nie ma paliwa.
Przydało by jeszcze sprawdzić na kompie jak pracuje przepustnica. Dodatkowo czyszczenie mechaniczne i adaptacja TPS-u, wszystko przez kompa robisz.
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
Inny sprzęt pokazał p0102 i p0135.przeplywka i sonda.na gazie jak i na benzynie dlawi się po skasowaniu błędów dobrze pracuje na luzie po podania gazu wibruje i wywala kontrolki i smiga dobrze w miare w trybie serwisowym jak myślę.wymienie sonde i zobaczę tę przepływke
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum