|
Autor |
Wiadomość |
econestorex
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kolo
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2015-12-02, 23:59 [D3 03 3.7MPI/LPG
] Zmiana lamp Xenon na Xenon z doświetle
|
|
|
Witam,
Miałem małą awarię w prawej lampie, zwęglił mi się starter i kompletnie wypalił wtyczki żarnika topiąc również wtyczkę boczną startera.
Więc jest okazja do zmiany lamp na te z doświetleniem. Pytanie czy trzeba coś zmieniać w okablowaniu (wtyczkach) ? Z kodowaniem jest info w poprzednich mailach, ale jak ktoś ma ochote to w ramach przypomnienia można też tutaj ta informację dodać.
Mam jeszcze problem z odpięciem wtyczki zasilającej od prawej lampy, ułamał się kawałek plastiku i za pierona nie moge tego wypiąć, jak ktoś ma doświadczenie proszę o pomoc
Dzięki! |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
econestorex
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-12-03, 12:14
|
|
|
Byl juz poruszany ten temat i byly jakies przejsciowki, ale w linku ich nie ma. Jesli ktos ma info na ten temat lub schemat jak przerobic wtyczki to prosze tutaj wrzucic. |
|
|
|
|
econestorex
Użytkownik
|
Wysłany: 2015-12-04, 11:45
|
|
|
Już jestem po wymianie lampy prawej XENON zwykły na XENON z doświetleniem zakrętów. Wtyczka ta sama! Lampa po przełożeniu działa (dziennie, kierunek, długie, postojowe). Doświetlenia zakrętów nie sprawdziłem, ale zapewne bez wkodowania nie będzie to funkcjonować i tu prośba o podpowiedź dla znających temat! Dzięki
Problem z ułamanym plaskitiem we wtyczce rozwiązany, dla osób mających podobny dylemat podpowiem żeby zrobić sobie taki mały "hak" i złapać za końcówke plastiku, odgiąć w dół i pociągnąć wtyczke. Można też ją obrócić, wysuwając ją ze środka lampy, żeby było łatwiej! Wszystko bez demontaża zderzaka! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|