Wysłany: 2015-12-28, 15:04 [D2 97 4.2PB/LPG
] Problem z hamulcami z przodu
Witam. Mam mały problem z hamulcami z przodu tzn. hamują bardzo ładnie ale wciskając hamulec do końca i zatrzymując się po odpuszczeniu pedału hamulca z lewej prawej słychać jakby coś ocierało przez jakieś 3-4 sekundy. Na pewno jest to związane z obrotem koła bo częstotliwość jest zależna od prędkości. Tłoczki razem z klockami były sprawdzane i jak mechanik powiedział wszystko chodzi jakby je kto masłem nasmarował. Tłoczki wciskają się bez problemu gołymi rękami. Nie mam pojęcia co to może być. Wydaję mi się, że im jest cieplej tym gorzej, tzn. jak hamulce są zimne zjawisko nie występuje ale jak się rozgrzeją nawet w zimne dni to zaczyna coś ocierać. Ma ktoś jakiś pomysł.
_________________ Audi a6 c4 2.6 --> Audi a6 c5 2.8 quattro -- Audi a8 d2 4.2 quattro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum