Panowie chciałem się dowiedzieć co mam zrobic żeby wycieraczki same się właczały podczas deszczu bo nie jestem do końca pewny czy mam taką funkcję czy po prostu nie umie jej właczyć!!! Z góry dziekuje i pozdrawiam
Panowie chciałem się dowiedzieć co mam zrobic żeby wycieraczki same się właczały podczas deszczu bo nie jestem do końca pewny czy mam taką funkcję czy po prostu nie umie jej właczyć!!!
O ile dobrze się orientuję to jeżeli posiadasz czujnik deszczu to znajduje się on w stopce lusterka wstecznego i najłatwiej go zobaczyć patrząc z zewnątrz auta na przednią szybę i punkt zamocowania lusterka.
Jak się to włącza to nie pamiętam bo D3-ką jedziłem tylko kilka razy - albo jest przy wycieraczkach pozycja "Auto" albo pozycja automatycznej regulacji jest włączona zawsze kiedy przełącznik od wycieraczek ustawiasz w pozycji pracy przerywanej...
stawiam na to drugie rozwiazanie ale w różnych autach jest różnie.
_________________ * FOSS motorsport *(PL-Warszawa) inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
eXecutorR [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-24, 22:08
ja gdzieś w jakiejś skodzie (to w końcu ten sam koncern) pamiętam, że włączało się automatyczne wycieraczki przestawiając manetkę od wycieraczek o jeden stopień do góry (automatyczne wycieraczki są zamiast wycieraczek działających co kilka sekund jak np. w D2)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum