|
Autor |
Wiadomość |
VirMan
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 5HP24A
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Bartłomiej
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2016-05-10, 19:56 Mega swap - A8 D2 -> odpicoane A8 D2+
|
|
|
Witam kolegów/koleżanki,
Nabyłem wczoraj piękną klasyczną bordową D2 którą na forum już kilka osób zna. Od młodości a ten samochód chorowałem, i jakoś nigdy aż do tej pory okoliczności nie były sprzyjające. Jako że mam w zwyczaju grzebać w samochodach (każdy ma jakieś hobby) to kontynuuję swój wątek na nowym forum z nowym samochodem. (stare perypetie z mitsubishi można obejrzeć tutaj )
Co planuję to dokończyć migrację na jasne wnętrze - czyli deska i wszystkie detale, kierownicę normalną ze sterowaniem do radia i wszystkimi innymi fajnymi dodatkami, - mam czarną i tą s8 do oddania - generalnie chcę jasne ładne drewno i jasną deskę , boczki pomiędzy drzwiami (bo mam czarne) uszczelki na drzwi pomiędzy przednimi a tylnymi bo nie ma - trochę dużo szumi jak na a8 - przy 150 już słychać głośny szum - dziwne to - czy normalne ? w d4 nie było nic słychać.
Akumulator wydaje się sprawny, choć mam dwie żelówki deep cycle 100ah w jego rozmiarze i się zastanawiam.. na pewno będę potrzebował dobrego toola do grzebania po komputerach, przebudowa LPG , bo ktoś chciał ładnie zdrutować ozdobnie.. zdrutować... Ale pocisnę, poprzedni właściciel nie miał zdrowia do gazowników, ja mam ]:]
nie wiem też jak identyfikować te listwy chromowane na zderzaku pod światłami z przodu - nie mogę znaleźć. Fotki wpadną pewnie jutro albo jakoś jak już się ogarnę po przyjeździe
rejestrację spróbuję skombinować T0 BYTE albo T0 AUDI
Chętnie przyjmę wiedzę i doświadczenie kolegów, jako że samochodu kompletnie nie znam. |
_________________ you never know |
|
|
|
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-10, 20:09
|
|
|
Słuchaj nie wiesz czasem czy mogę w każdej chwili zmienić rejestrację na swoją czy tylko przy rejestrowaniu? |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-10, 20:09
|
|
|
Wiktor mial jasne plastyki środkowe ale od angola. Co to za rejestracja TO BYTE??? brzmi jakoś bez sensu |
|
|
|
|
VirMan
Użytkownik
|
Wysłany: 2016-05-10, 20:27
|
|
|
Apophis napisał/a: | Wiktor mial jasne plastyki środkowe ale od angola. Co to za rejestracja TO BYTE??? brzmi jakoś bez sensu | to po angielsku z informatycznego żargonu - ksywkę mam też Bajt - takie tam No coś wymyśle anyway tablice można zmienić tylko w przypadku przerejestrowania. są wątki od tego - nie róbmy za bardzo off topa
Deski raczej angielskiej nie chcę - najwyżej kupię złoma z ładną deską i potem na szrot- tak robiłęm z mitsu |
_________________ you never know |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-10, 20:29
|
|
|
Pytaj szeryfisha on ma złoma na graty może coś ci podejdzie-kiera ze zmiana biegów ci nie pasi? toz to cenny bajerek |
|
|
|
|
VirMan
Użytkownik
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-10, 20:46
|
|
|
zapomnij o łopatkach chyba ze se dorobisz tez tasme z jakiejs np D3 itp nowszej.
przyciski to chyba 4 kabelki i beda działać-Wiktor nie zdazył ogarnac tematu. |
|
|
|
|
szeryfisch
Moje A8
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 6600
Skrzynia: AOD
Zasilanie: ON
Imię: Paweł
Jeżdzę: 1978 Lincoln Continental
Pomógł: 44 razy Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1294 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2016-05-10, 22:31
|
|
|
Kabelki, tasma i podłaczasz sie do wybieraka. To działa. |
_________________ Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|