|
Autor |
Wiadomość |
Mahabharata
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 44 Dołączył: 30 Maj 2016 Posty: 3 Skąd: świeradów zdrój
|
Wysłany: 2016-06-01, 12:26 [D3 03 3.7MPI/LPG
] Problem z elektryką
|
|
|
Witam serdecznie pasjonatów Audi
Jestem szczesliwym posiadaczem D3
Niestety po ostatnim oberwaniu chmury mniej szczęśliwym
Po ulewie w godzinach wieczornych parkingowy zgłosił mi że auto wali kierunkowskazami, nazajutrz udałem sie do samochodu, niestety auto już nie mrygało i było doszczetnie rozładowane, po otwarciu drzwi awaryjnie udało sie otworzyć bagażnik i dostać do akumulatora, zostały podłączone kable rozruchowe, niestety nadal zero reakcji, jak by było mało utknał kluczyk w stacyjce, po krótkiej walce udało sie kluczyk wyjąć.
Po krótkich ogledzinach okazało się że podszybie jest pełne wody, woda została usunięta wszystko rozpięte co elektryczne i wysuszone, akumulator rozpiety i naładowany
Teraz najlepsza częśc historii, zakładam akumulator, podpinam klemę + iskra bum silnik tratata, a kluczyki w kieszeni, po uruchomieniu silnika silnik gaśnie i oprócz migających kierunków nie ma nic
Brak wszystkiego
nie działa centralny, nie mozna odblokować kierownicy, kluczyk czasem mozna wyjąć, nie działają fotele, nic nie działa jak sie zapali postojowe to widać ile jest przebiegu.
po kolejnym dniu przyjechał pan z kompem i wywaliło mu mase błędów usunął skasował 400zł i auta nie uruchomił
po trzecim dniu suszenia auto reaguje tak samo
po założeniu klemy plusowej samo odpala, poczym gaśnie i wala kierunkowskazy
może ktoś jest wstanie coś podpowiedzieć sensownego? Wiem że sączki są zatkane, ale nawet auta nie mam jak zabrać na lawete bo kierownica zablokowana, nie da sie otworzyć pozostałych drzwi, podpięcie klemy daje tylko odpalenie i walenie migaczami.
do moderatorów prosze o nie usuwanie wątku bo nie spotkałem sie z takim przypadkiem na tym forum że by samo auto odpalało
pozdrawiam
ps. dobrze ze D2 pracuje nie zawodnie. |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
Mahabharata
Użytkownik
|
Wysłany: 2016-06-02, 11:09
|
|
|
Jutro rano ma być kolejny magik z kompem, auto schnie od 3dni objaw dalej taki sam, jak bedzie i uda sie odczytać błedy to wrzucę, może ktoś zna fachowca z moich okolic? |
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
Mahabharata
Użytkownik
|
Wysłany: 2016-06-02, 20:54
|
|
|
Jestem po rozmowie z szeryfisch, ale niestety nie mogę sie dobrać do rozebrania foteli i modułu kejless go, z tego co wyczytałem jest pod którymś fotelem, ale niestety fotele ustawione na max do tyłu i dupa zbita, moze ktoś podpowie czy uda sie odsunąć fotel podając mu prąd osobno? czy jest to wykonalne? |
|
|
|
|
Pszendza
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8/S8
|
Wysłany: 2016-09-22, 07:27
|
|
|
odsunięcie fotela jest wykonalne ale trzeba podawać prad bezpośrednio na silniczki.
Udało sie rozwiązać problem, bo mam teraz podobny przypadek? |
_________________ A8- nie dla idiotów !! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|