|
Autor |
Wiadomość |
fitman
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic + F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 03 Mar 2016 Posty: 72 Skąd: Gorzów Wlkp. Lubuskie
|
Wysłany: 2016-06-04, 13:16 [D3 03 3.7MPI/LPG
] Uszkodzony plastik wałka w kolektorze
|
|
|
Witajcie, rozebrałem wczoraj kolektor ssący gdyż chciałem wyczyścić wałek który zastał się bo nie chodził od nie wiem nawet kiedy (pewnie przed kupnem), przy próbie wyjęcia aluminim z wałka pękł mi plastik zauważyłem też że są ukruszone zęby na które wchodzi ramię od cięgna, jest jakiś sposób na zrobienie tego czy trzeba będzie wymienić wałek czy też kolektor ? I też pytanie może ktoś ma taki wałek lub dół kolektroa czy też cały kolektor do BFL.
Pozdro. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-06-17, 14:54
|
|
|
Generalnie to myślałem, że kupię sobie ten kolektor... na magazyn... na handel... od tak bo wcześniej czy później by się na pewno przydał ale skoro tobie potrzebny to masz go tutaj, od forumowicza: http://www.a8team.pl/sprz...-d3-vt20323.htm
Moim zdaniem nie jest drogo.
Nie wiem czy ceny tak poleciały na ryj czy jak ale kiedyś za kolektor krzyczano sobie po 1000pln i to też nie było drogo i ludzie to kupowali.
Nowy kompletny z ASO kosztuje 12 tysiaków bez paru zeta |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|