Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic 6hp
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adrian
Jeżdzę: Było A8 D2 jest A8 D3 Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 13 Kwi 2010 Posty: 180 Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 2016-08-01, 07:56 [D3 ALL
] Numery wentylatorów chłodnicy
Witam kolegów czy ktoś miał okazje zmieniać wentylator chłodnicy z numerami 4E0 959 455F na 4E0 959 455G . Czytalem posty na ten temat i FOSS pisał że numer i literka na końcu muszą być dobrane takie jak były w aucie osobiście się z tym zgadzam. Tylko ciekawy jestem czy ktoś założył z inną literką na końcu i jak to pracowało. Ja mam u siebie 4E0 959 455F w tej chwili pracuje bez zarzutu, a ze trafił mi się w dobrej cenie drugi i sprzedawca na allegro zarzekał sie że jest z literką F a dzisiaj mi przyszedł i jest literka G chcialem po prostu miec na zapas wentylator i teraz nie wien co z nim zrobic. Pozdrawiam
Sprzedający zapewnia mnie że to sa takie same wentylatory tylko G i F to sa oznaczenia wentylatorow lewy i prawy.
[ Dodano: 2016-08-02, 00:17 ]
Dzisiaj podłączyłem wentylator z literka G . I po włączeniu klimy uruchomił sie tak samo jak z lterką F . Nie wiem jak bedzie reagował np. na schłodzenie chłodnicy silnika, ale podejrzewam ze tak samo jak ten z literką F . Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum