|
Autor |
Wiadomość |
RAJAN
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Rafał
Jeżdzę: audi a8
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 14 Cze 2010 Posty: 48 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: 2010-06-15, 23:07 [A8 D2] Brak pinu do radia
|
|
|
odłączyłem akumilator i teraz mam zablokowane radio jak to odblokować? są jakieśuniwersalne kody?
wybieram sie na zlot do gdańska i kiepsko tak jechać beż radia.. pomóżcie. |
|
|
|
|
|
|
|
Rapik
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Konrad
Jeżdzę: A8 4.2TDi
|
Wysłany: 2010-06-16, 07:30
|
|
|
Kolego, niestety 'uniwersalnego' kodu nie ma do tych radii. Wyjmij całe radio i zobacz może na nim jest gdzieś napisane, lub w papierach może gdzieś masz zapisany :-) |
|
|
|
|
|
|
|
RAJAN
Użytkownik
|
Wysłany: 2010-06-16, 07:52
|
|
|
dzieki za pomoc.
ale na radiu nie ma a w papierach mam wszystko oprócz kodu do radia.
pozdrawiam
a moze ktos ma znajomosci w servisie i mógłby mi załarwic bo ja mam najblizej w poznaniu o to az 160km i nie mam kiedy pojechac. |
|
|
|
|
Rapik
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Konrad
Jeżdzę: A8 4.2TDi
|
Wysłany: 2010-06-16, 08:16
|
|
|
Jeśli navi jest fabryczna w tym autku to zadzwoń do ASO, i w/g VIN'u auta powinni podać ci kod do tego radia. |
|
|
|
|
|
|
|
RAJAN
Użytkownik
|
Wysłany: 2010-06-16, 08:36
|
|
|
dzieki spróbuje |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2010-06-16, 14:27
|
|
|
Rapik napisał/a: | Jeśli navi jest fabryczna w tym autku to zadzwoń do ASO, i w/g VIN'u auta powinni podać ci kod do tego radia. |
O ile dobrze pamietam to po pierwsze takich informacji nikt telefonicznie nie powinien podać a po drugie to akurat kodu do radia/navi nie ma w danych do których jest bezpośredni dostep po numerze VIN z poziomu ASO.
Z tego co pamiętam to ASO po pisemnym zleceniu od klienta wysyła zapytanie do KT (Kulczyk Tradex, importer) i od nich oficjalnie otrzymuje ten kod który podają potem klientowi - wszystko niestety ale oczywiście odpłatnie.
Osobiście nie zgłębiałem tego tematu bo do swoich A8/S8 posiadam pełne książki serwisowe włącznie z kodami do radia... nie wiem też ile ASO liczy sobie za taki kod ale ceny oraz czasu realizacji to akurat spokojnie dowiesz się telefonicznie.
Apropos kodu i numeru seryjnego radia kolego rafik:
kodu oraz jego numeru seryjnego powinieneś szukać w oryginalnej instrukcji do radia/navi...
na pierwszej stronie powinna być wklejka z kodem i numerem seryjnym...
numer seryjny do NaviPlus swoją konstrukcją przypomina numer VIN auta - u mnie wygląda następująco: AUZ1Z1W1234567... ostatnie siedem cyfr podałem oczywiście przykładowe abyś wiedział ile znaków jest w tym numerze chociaż ręki sobie uciąć nie dam że wszystkie numery mają dokładnie 14 znaków... ten powyższy spisałem akurat ze swojego A8 ale przy okazji zernkę także na numer od navi w S8 - ciekawe czy także ma 14 znaków.
Są podobno magicy odblokowujacy radia/navi zablokowane kodem ale na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie ci nikogo polecić gdyż jak pisałem powyżej nie miałem nigdy potrzeby korzystania z ich usług. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
RAJAN
Użytkownik
|
Wysłany: 2010-06-16, 22:29
|
|
|
witaj. mam wszystkie książki ale wkładka jest wyrwana i nie ma jej nigdzie.ale w piątek jade do magoków do gorzowa wlkp. i mają mi to usunąć.koszt ok 150 zł.
pozdrawiam rafał |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|