Wysłany: 2016-08-31, 22:32 [D2 98 4.2PB/LPG
] dziwny dzwiek dochodzący z silnika
Panowie otóż mam taką sytuacje iż wymieniałem rozrząd jakiś tydzień temu, auto odebrane we wtorek rano. Auto po wymiane rozrzadu lepiej jeździ tzn nie szarpie ciszej pracuje silnik i ma równiejszą prace (na starym rozrządzie znalazlem białe kreski po markerze). Jednakże pojawił mi się również drobny problem. Otóż słyszę stukanie spod maski, dokładniej tak jakby wydobywające się spod cewek od strony kierowcy. problem pojawia się tylko na zimnym silniku i po przejechaniu 5-10 km ustępuje. dodam że auto klekocze wtedy cos w stylu diesla. Dodam że na chwilę obecną nie mam możliwości podpięcia auta do komputera, a jezdzic muszę. Domyślam się iż nie jest to normalne. Więc teraz moje pytanie: czy bez vaga cos mogę sprawdzić bo komputer wroci mi dopiero w sobote?
Wiem że za wiele nie zdziałam. problem jest tego typu ze nie zawsze tak działa. Tylko czasami jak mu cos odbije. Ktoś sie jeszcze orientuje przy blokadach do przedlifta te 2 kółeczka mają blokadę na samym środku. Więc mogę złożyć rozrząd normalnie albo 180 stopni przekręcic i tez zablokuje. Czy to ma jakieś znaczenie czy złoże tak czy o 180 stopni inaczej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum