|
Autor |
Wiadomość |
lesdud
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5hp24 ECX
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Leszek
Jeżdzę: S8 D2 preFL
Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2014 Posty: 145 Skąd: ololice Inowrocławia
|
Wysłany: 2016-10-31, 20:39 [S8 D2 preFL] Podłączenie modułu DRL z funkcją Leaving Home
|
|
|
Kupiłem na alledrogo taki moduł : http://allegro.pl/modul-s...5423019991.html
Jak to wszystko ładnie upchnąć i gdzie najlepiej się wpiąć z poszczególnymi przewodami?
Do podłączenia jest 7 przewodów:
-stały plus czerwony,
-masa czarny,
-plus po stacyjce pomarańczowy,
-centralny zamek żółty,
-zielony światła pozycyjne,
-dwa fioletowe do lamp drogowych lub halogenów- ja podłącze chyba do halogenów
Wszystkie przewody mają około metra długości tylko jeden z fioletowych ma 2 metry.
Chciałbym aby upiąć to wewnątrz a nie pod maską i myślę, że w skrzynce przekaźników najlepiej.
3 przewody można by wpiąć w skrzynkę przekaźników i kolejne 3 do skrzynki bezpieczników i jeden do zamka. Tylko gdzie wpiąć się do centralnego zamka? no i czy nie idzie inaczej wpiąć się z przewodami świateł mgielnych i pozycji, żeby nie ciągnąć przewodów ze skrzynki przekaźników do skrzynki bezpieczników bo to 2 metry niepotrzebnych kabli? |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-10-31, 20:57
|
|
|
po stronie pasażera masz bezpieczniki i przekaźniki tam znajdziesz wszystko i masz miejsce na moduł za bezpiecnzikami |
|
|
|
|
|
|
|
lesdud
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5hp24 ECX
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Leszek
Jeżdzę: S8 D2 preFL
Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2014 Posty: 145 Skąd: ololice Inowrocławia
|
Wysłany: 2016-10-31, 21:01
|
|
|
Apophis napisał/a: | po stronie pasażera masz bezpieczniki i przekaźniki tam znajdziesz wszystko i masz miejsce na moduł za bezpiecnzikami |
A wiesz może gdzie wpiąć się pod sterowanie centralnego zamka? W starych wersjach na podczerwień podobno się nie da ale ja mam już wersję z pilotem radiowym |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-10-31, 21:02
|
|
|
ja mam stara wersje i sie wpinałem w wiazke przy sprzegle w słupku. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|