|
Autor |
Wiadomość |
jarek3364
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Jarek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2017-02-09, 18:44 [inne] A4 B6 3.0 zerwana linka otwierania maski
|
|
|
Witam. Zerwała mi się linka od otwierania maski i nie zerwała się w kabinie tylko chyba przy masce, a z racji tego że jest to 3.0 to pod maską nie ma tam wogóle miejsca, a pozatym jest gaz i jeszcze utrudnia dostęp od spodu. Próbowałem otworzyć na podnośniku, zdjąłem osłone silnika i wsadziłęm pręta który był zagięty na końcu i ciągnąc za linke od dołu też nic to nie dało. Proszę pomóżcie Za wszystkie odpowiedzi dziękuje. |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2017-02-09, 18:53
|
|
|
jarek3364, a probowales sciagnąc grill w masce? On jest na zatrzaski jak dobrze pamietam i musiałbys cienkim srubokretem podwazyc delikatnie grill w kilku miejscach. Wsadzasz srubokret pomiedzy chrom a maske.
Pozniej powinienes miec dostep to tych uchwytow trzymajacych odboje maski. Wtedy mozesz probowac je odgiac tak aby maska sie otworzyla lub moze nawet linka bedzie w zasiegu na tyle aby ja pociagnac |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
jarek3364
Użytkownik
Rocznik: 2000
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Jarek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2017-02-09, 18:57
|
|
|
Grilla nie próbowałem ściągać bo mechanicy mówli mi że jeśli już to trzeba by było go wyrwać. a odwiedziłem z 6, ale może to nie mechanicy tylko rzeźbiarze.... ide do garażu i spróbuje, ale jeszcze zobacze na yt możę jest jakiś filmik jak wyciągnać grill
[ Dodano: 2017-02-09, 19:31 ]
próbowałem ściągnąć, ale chrom schodzi ale grill ni chusteczki nie chce wyjść |
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2017-02-10, 08:55
|
|
|
Możesz to zrobić na dwa sposoby:
- delikatnie wyciągnąć atrapę (ryzyko pęknięcia) ale się da
tu masz fotki gdzie są zatrzaski i jak do nich podejść. Możesz ściągnąć najpierw chrom i powinno być łatwiej
- podnieść auto, odkręcić dolną osłonę silnika i za pomocą długiego narzędzia (dłuższy śrubokręt) i spróbować cofnąć zatrzaski (dolna część zatrzasku to metalowy uchwyt z dziurą, za pomocą narzędzia spróbuj go przesunąć w prawo w stronę pasażera) |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|