Wysłany: 2017-03-19, 20:56 [A6 C5] problem podczas jazdy
Przy rozpędzeniu auta i puszczeniu gazu auto nie zwalnia powoli lecz gwałtownie wyczuwalne jest szarpniecie. Dodam że ostatnio z diagnozowałem śmierć przepływomierza.
Gdzie powinienem szukać szukać przyczyny jedynym błędem jest Mass Air Flow Sensor -Signal to high po wykasowaniu błędu auto nie pali wcale
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
Wysłany: 2017-03-19, 21:58
Przepływomierz ma bardzo duże znaczenie na prace silnika i ASB.
Jak masz możliwość podmienić od kogoś przeplywke to bylo by dobrze, a jak nie to kup nową i tyle... niem wiem jaki koszt to V6 ale ja do swojej placilem za nowa Boscha 350zl.
Mi po wymianie bardzo poprawila się kultura pracy silnika i skrzyni...
[ Dodano: 2017-03-19, 22:00 ]
Poza tym pamiętam ze cos tam grzebales przy silniku chyba z czujnikiem ciśnienia LPG. Na pewno wszystko dobrze poskladales?
Nie zależnie od rodzaju zasilania tak jest do tego dochodzi falowanie obrotów. Co do gazu lepiej się nie wypowiadam bo coś nie tak zrobiłem z tym gazem.
Co do przepływomierza to Delphi to koszt około 480 zł.
Jeśli się da to jakoś Vagiem zdiagnozować to mogę spróbować. Wyczytałem że problemy mogą być przez złe ustawienie rozrządu.
[ Dodano: 2017-03-24, 17:49 ]
Pytanko mam do Was jakie wartości ma sprawny przepływomierz?? U mnie przy 720obr jest 5.67ms. Rozrząd 16 - 1. Dwie sondy brak sygnału.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum