Wysłany: 2017-08-11, 13:18 [inne] Brak ogrzewania na wolnych obrotach
Moze ktoś mi pomorze.
Otoz Avensis 2.0D 116km. nagrzewa siesilnik bardzo szybko i problemu z tym nie ma, jednak problem jest z ogrzewaniem dopoki jade i samochód ma wyzsze obroty leci az gorace powietrze z nadmuchów, ja zatrzymam sie na wolnych obrotach to na max temperaturze leci max letnie powietrze zamiast goracego? co moze byc powodem? płyn jest i samochód nagrzewa sie normalnie.
czyzby pompa? była zmieniana jakies 60tys temu
jeszcze zauwazylem ze jak dam max teperature i wyłacze nawiew na off to jak jade leci lekko powietrze gorace
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2017-08-14, 06:00
To że leci lekko gorące powietrze może być spowodowane konstrukcja układu wentylacji.
Pęd powietrza dostaje się do zespołu nagrzewnicy i przelatuje sobie swobodnie do kabiny.
Podobnie miałem w A4 B5. Zawsze coś powietrza leciało nawet jak wyłączony był nawiew.
Co do samego problemu pierw polecił bym spróbować odpowietrzyc układ chłodzenia. Może być zapowietrzony. Ss uklady które nawet Bóg nie jest wbstsnie odpowietrzyc i trzeba zasięgnąć wiedzy jak wygląda procedura w danym modelu.
Co do pompy wody też można mieć podejrzenie, że nie goni płynu tak jak powinna. Spotykalem się z przypadkami gdzie pompy potrafiły polecieć po 10tyś.
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum