|
Autor |
Wiadomość |
szokal
Użytkownik
Silnik cm3: 2500
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Piotrek
Jeżdzę: audi
|
Wysłany: 2010-08-23, 08:38 [D2 97 2.5TDI
] Klima gubi czynnik chłodzący.
|
|
|
witam czy ktoś może podpowiedzieć mi gdzie jeszcze może puszczać klima??
dodam że sprawdzona już została: chłodnica, kompresor, parownik,
wpuszczany był barwnik i nic... wszędzie sucho. a klima pochodzi z 3-4 dni i koniec.
zostaje ok 300 gram czynnika z 700
Poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
Pozdrawiam, FOSS. |
|
|
|
|
|
|
|
salaj11
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.5
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: -<< A8 D2 >>-
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 147 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2010-08-23, 10:22
|
|
|
niech podłączą chyba azot pod dużym ciśnieniem i lej wode z ludwikiem na wszystkie łączenia przede wszystkim te aluminiowe bo alu się utlenia i tam moze puszczać |
|
|
|
|
|
przemoR888
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Przemo
Jeżdzę: Audi A8
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 263 Skąd: wielkopolska/ Piła
|
Wysłany: 2010-10-20, 17:14
|
|
|
miałem takie same objawy jak ty i znalazłem (właśnie jestem w trakcie wymiany, jutro przyjdą uszczelnienia i składam) mi ubywał czynnik z parownika, nieszczelny był w dolnej jego części. Wyciągnięcie nie jest aż takie złe zajmuje ok. godzinki, dochodzi się do niego od strony podszybia.
Koszty samego parownika to nissens- 5.800zł :shock: serwis 1400zł a na allegro jakiś zamiennik za 350 :-P
Sprawdzanie z kontrastem przy użyciu lampy uv i żółtych gogli jest najlepsze ;-)
Sprawdzać też można jak napisał kolega salaj11 ale przy niewielkich nieszczelnościach może nic nie wyjść ponieważ cząsteczki azotu są dość duże i mogą uszczelniać małą "dziurkę" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|