|
Autor |
Wiadomość |
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2017-12-21, 17:48 Mini cooper/Audi TT - auto dla kobiety
|
|
|
Czy ktoś z was ma doświadczenia z tym autem ?
Rozglądam się dla autem dla kobiety, w grę wchodzi Miniacz 1.6 lub 1.8 Cooper S manualna skrzynia.
Na co zwracać szczególną uwagę poza tym aby nie był on przekładką z UK, generalnie wiem że to bardziej gokart i dupowozik do miasta ale o to w tym wszystkim chodzi info w necie jest stosunkowo mało.
Jeśli ktoś z was posiada, lub ma styczność z tym autem proszę o info, przedział cenowy 10-20tyś,
ew, myślałem jeszcze o kupnie AUDI TT <- z tym akurat miałem sporo wspólnego |
|
|
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2017-12-21, 20:14
|
|
|
raftor napisał/a: | myślałem jeszcze o kupnie AUDI TT <- z tym akurat miałem sporo wspólnego | i tak zrób, będziesz miał spokój z serwisem częściami, wiesz czego się spodziewasz i czego szukac itd chyba, że masz chęć na poznawanie odmiennej technologi angielsko=niemieckie (bmw) |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2017-12-21, 21:19
|
|
|
JIMM napisał/a: | angielsko=niemieckie | Zapomniałeś dodać jeszcze francuskie bo silnik to właśnie twór PSA (Peugeot i Citroen) |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
robrob
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik
Imię: Robert
Jeżdzę: Audi A8 D3,
|
Wysłany: 2017-12-21, 22:42
|
|
|
powiem tak, użytkownikiem mini jest moja łajf od 7 lat, jakieś drobne problemy z instalacją np. nie działający centralny zamek w jednych drzwiach, gdzieś zgineło napięcie w spryskiwaczu a poza tym normalna eksploatacja, ceny części jak do każdego auta, a pamiętaj że każde mini ma otwieranie przedniej maski na prawym słupku, nie oznacza to że to anglik. Mini prowadzi się naprawdę jak gokart i daje zajebistą frajdę z jazdy, robiłem nim trasy po 1300 km i powiem że nie czułem się bardziej złachany jak po jeździe C klasą merca. Ogólnie fajne auto, ale jak każde ma swoje fanaberie. Jeśli miał bym kupić TT / bo też o tym myślałem/ to wolał bym golfa, przynajmniej wygodniej się wsiada. Tu możesz sobie poczytać http://www.mini.org.pl/. Jak chcesz coś wiedzieć o miniaku to dzwoń. |
|
|
|
|
|
|
|
uzlik
Moje A8
Rocznik: 2003
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3, Yamaha fz1
Pomógł: 3 razy Wiek: 50 Dołączył: 19 Sty 2015 Posty: 174 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2017-12-22, 08:53
|
|
|
Mnie po dwóch godzinach jazdy TT dawały znać o sobie lędźwie. |
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Imię: Motostacja
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2017-12-22, 09:02
|
|
|
Dziękuje za podpowiedzi.
Decydentem głównym nie jestem póki co jest ogień na Mini, fakt że TT w tych pieniądzach będzie dużo starsze. Tutaj szukam raczej małego autka do miasta którego zbytnio szkoda nie będzie, a kobietka będzie zadowolona z walorów estetycznych.
Kiedyś sporo jeździłem TT miałem nawet krótki okres czasu, auto fajne ale to było lata temu. Słusznie wspomniane że w TT widoczność jest kiepska, a to duży minus kiedy autem ma poruszać się kobieta.
robrob, Dziękuje za linkt troche poczytałem i opinie są całkiem niezłe o autku. |
_________________ Części samochodowe online - Motostacja |
|
|
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2017-12-23, 22:23
|
|
|
uzlik napisał/a: | dawały znać o sobie lędźwie. |
bo pewnie słabo z nich "upuszczasz" |
|
|
|
|
uzlik
Moje A8
Rocznik: 2003
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3, Yamaha fz1
Pomógł: 3 razy Wiek: 50 Dołączył: 19 Sty 2015 Posty: 174 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2017-12-23, 23:14
|
|
|
A to trzeba upuścić? No nie pomyślałem. 🤔😁 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|