|
Autor |
Wiadomość |
Hunt
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2019-02-06, 04:23 [D3 preFL ALL
] Tryb passiv i jak go wyłączyć
|
|
|
Witajcie.
Mam A8 od kilku dni, jest kilka tematów do ogarnięcia, ale obecnie najbardziej irytuje mnie włączony tryb passiv z tyłu. Czyli cokolwiek nie ruszę, tylko pojawią się informacja "passiv". Szyby też z tyłu nie otwierają się. Panelem szyb od strony kierowcy mogę swobodnie otwierać zamykać wszystkie okna. Naciskam również ten przycisk rzekomo blokujący tylne szyby, ale zero reakcji, ciągle tryb passiv.
Czy coś się tam jeszcze blokuje? Czy może po prostu w moim panelu sterowania szybami ten przycisk już nie działa i nie chce wyłączyć blokady? Ciągle świeci się na pomarańczowo przekreślona szyba i na czerwono ta obok.
Ewentualnie jak wymontować panel sterowania szybami? |
|
|
|
|
|
|
|
Pczester
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3,0
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Pomógł: 7 razy Wiek: 39 Dołączył: 02 Wrz 2016 Posty: 753 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 2019-02-06, 04:51
|
|
|
Jeśli święci się cały czas przycisk od blokowania szyb na pomarańczowo i nic się nie zmienia po naciśnięciu to wygląda na to, że jest uszkodzony. Sprawdź czy szyby działają z tyłu. Dopóki nie wybaczysz blokady, PASSIV nie zniknie.
Do panelu sterowania szybami dostaniesz po zdjęciu tapicerki drzwi, i odkręceniu rączki. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2019-02-06, 21:20 Re: Tryb passiv i jak go wyłączyć
|
|
|
Hunt napisał/a: | Czy może po prostu w moim panelu sterowania szybami ten przycisk już nie działa i nie chce wyłączyć blokady? Ciągle świeci się na pomarańczowo przekreślona szyba i na czerwono ta obok. |
Przełącznik pewnikiem uszkodzony. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Hunt
Silnik cm3: 4200
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2019-02-06, 22:21
|
|
|
Więc dopisuje do listy "usterek"
W sumie 95% czasu jeżdżę sam, ale sama świadomość mnie denerwuje
[ Dodano: 2019-02-09, 11:42 ]
Ciekawa sprawa i nie wiem czy może z tym związana, ale przy zczytywaniu błędów vcdsem, gdy próbuję się połączyć z modułem Hvac, rear, wyskakuje komunikat "cannot be reached".
Rozumiem, że nie może połączyć się z modułem, ale z jakiego powodu? |
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2019-02-09, 12:05
|
|
|
Z w/w przy blokadzie jest odpinany. Ciągle widzi, że tył jest zablokowany to i diagnostyka odcięta. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|