|
Autor |
Wiadomość |
pawelap
Użytkownik
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Pawel
Jeżdzę: Audi A8L D3 4.2 TDI Quattro
|
Wysłany: 2019-10-19, 13:41 [D3 08 4.2TDI ] Kończy się konwerter
|
|
|
witam, niedawno zauwazylem oznaki konczacego sie konwertera, tj. falujace obroty, objawy znikaja po kilku kilometrach, problem w tym ze jestem 500 km od Warszawy i nie wiem, jechac nie jechac? Teoretycznie rownie dobrze objawy mogly wystepowac juz wczesniej tylko ich nie zauwazylem
ktos mial podobny przypadek? ile taka impreza moze kosztowac pod warunkiem ze oprocz konwertera reszta jest OK, bo wydaje sie OK, nic nie szarpie, nie puka, nie stuka, nie wyje. |
|
|
|
|
|
|
|
michalwruszak
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 5.4
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: S-klasa W221
Pomógł: 75 razy Dołączył: 10 Kwi 2013 Posty: 2082 Skąd: Elbląg
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2019-10-20, 20:42 Re: [D3 08 4.2TDI ] Kończy się konwerter
|
|
|
.pawel. napisał/a: | problem w tym ze jestem 500 km od Warszawy i nie wiem, jechac nie jechac? |
Podejrzewam, że spokojnie wrócisz do Warszawy i dalej będzie jeździć ale jak obawiasz się tej trasy to możesz trochę jej ulżyć. Przełącz lewarek w pozycję ręcznej zmiany biegów i zmieniaj je manualnie, utrzymując wyższe obroty silnika.
.pawel. napisał/a: | ktos mial podobny przypadek? ile taka impreza moze kosztowac pod warunkiem ze oprocz konwertera reszta jest OK, bo wydaje sie OK, nic nie szarpie, nie puka, nie stuka, nie wyje. |
Spotkałem się z wieloma różnymi przypadkami usterek w A8, z falowaniem obrotów również, wielokrotnie - moim zdaniem wrócisz do Warszawy bez problemu |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
oszi
Użytkownik
Rocznik: 2009
Silnik cm3: 3000
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2020-02-04, 18:45
|
|
|
Witam. I jak zrobiłeś ten konwerter ? Ile Cie to kosztowało. Ja mam to samo. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|