Wysłany: 2019-12-28, 19:18 [D4 ALL
] Uruchomienie auta po kolizji
Panowie, mam autko uderzone w tył. Poduszki na miejscach, tylko przedni pas i napinacz wystrzelił. Próbuje je odpalić natomiast nie kręci rozrusznik. Z kabli odpaliło kilka dni temu. Jak wkładam inny dobry akumulator to samo. Wszystko w aucie działa natomiast nie kręci rozrusznik, słuchać tylko pyknięcie jak chce odpalić. Podejrzewam bezpiecznik pirotechniczny przy akumulatorze. Bo dwa kable są nie podłączone. W wyniku kolizji kostka się rozpadła. Ta kostka idzie do niego?
Mam kabel i VCDS'a ale z tym nic nie zdziałam w D4 Więc właśnie przymierzam się do kupna jakiegoś testera diagnostycznego. Co będzie może nie tyle lepsze, bo w tym wypadku chyba droższe = lepsze ale nazwijmy to wystarczające jak dla mnie, gdzie pewnie będę potrzebował odczytac bledy, skasowac i moze jakas adaptacja, cofniecie hamulcow itp. Z tego co wiem musi obsługiwać protokół UDS i najlepiej jak najnowsze pojazdy. Co polecicie?
[ Dodano: 2019-12-29, 19:36 ]
Dzieki za wyczerpujące odpowiedzi Jednak nie ma to jak samemu dojsc do tego Autko bangla aż miło. Poradziłem sobie bez żadnych komputerów. Temat do zamknięcia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum