|
Autor |
Wiadomość |
AdamiPL
Użytkownik
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Adam
Jeżdzę: A4 / A8
|
Wysłany: 2020-02-21, 12:45 [D3 06 4.2TDI
] Szuflada od szyberdachu staje w połowie.
|
|
|
Witam,
Jestem świeżym posiadaczem A8 D3. Mam problem z szufladą od szyberdachu która zamyka się jedynie do połowy, przy otwieraniu szyber leci z szufladką aż pod podsufitkę.. / Brak solara
Jak ten temat ugryźć? |
|
|
|
|
|
|
|
john
Użytkownik
Rocznik: 2009
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2020-03-07, 12:55
|
|
|
Wg. mnie to normalne. Po prostu zabierak jest tak skonstruowany wydaje mi się że tak jest. Trzeba domknąć ręcznie.
[ Dodano: 2020-03-07, 12:59 ]
Ja z kolei mam taki problem, że chyba jedno cięgno z przysłony jest urwane (kiedyś coś chrupnęło).
Jest jakiś sposób, aby do rozebrać, dokupić cięgno? Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
Jak to rozebrać? Samemu da się to zrobić czy niestety do warsztatu trzeba jechać?
Ewentualnie może ktoś polecić kto takie rzeczy naprawia okolice np. Krakowa lub Śląsk? |
|
|
|
|
|
|
|
AdamiPL
Użytkownik
Imię: Adam
Jeżdzę: A4 / A8
|
Wysłany: 2020-04-07, 16:52
|
|
|
john napisał/a: | Wg. mnie to normalne. Po prostu zabierak jest tak skonstruowany wydaje mi się że tak jest. Trzeba domknąć ręcznie.
[ Dodano: 2020-03-07, 12:59 ]
Ja z kolei mam taki problem, że chyba jedno cięgno z przysłony jest urwane (kiedyś coś chrupnęło).
Jest jakiś sposób, aby do rozebrać, dokupić cięgno? Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
Jak to rozebrać? Samemu da się to zrobić czy niestety do warsztatu trzeba jechać?
Ewentualnie może ktoś polecić kto takie rzeczy naprawia okolice np. Krakowa lub Śląsk? |
to nie normalne, nie mam solara i powinno się do końca chować.. się schowało i obecnie wyskoczyło z szyn po jednej stronie ;/
w Twoim przypadku pewnie wystarczy samą szybę ściągnąć - jak patrzyłem to nie jest to trudne... jak pandemia minie to się wezmę za to z majstrem.. bo teraz to się boję, że jak ściągnę szybę / podsufitkę etc to już tak zostanie.. a niestety garażu brak |
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2020-04-07, 18:16
|
|
|
Wszystko zależy z jakiej pozycji wraca. Nie zawsze wraca na miejsce do końca. Zdjęcie szyby teoretycznie proste na aucie. Zdejmujesz osłonki i masz 6 śrubek. Tylko w pojedynkę to kiepsko z zakręceniem tego, a już na pewno z zakręcaniem prosto z poziomem dachu |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Skrzynia: tip
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2020-04-09, 19:18
|
|
|
ode mnie rada nie dokręcać zbyt mocno... można łatwo przekręcić |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|