witam. mam problem. ostatnio zgasl mi fis i po kilku sekundach zaswiecil ale juz nie pokazuje spalania sredniego czasu itp tylko ile km moge zrobic na tym baku. bledów silnika i zegarów brak. gdzie szukac przyczyny? odpinalem aku na 15 min i dalej nic. w mmi jak wchodze w systemy zestaw wskaznikow komputer pokladowy i spróbuje włączyc spalanie to jak wyjde z mmi i wejde jeszcze raz to mam opcje wyłączoną. co mam sprawdzić?
kali5254
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kamil
Jeżdzę: a8 d3 Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 03 Sie 2020 Posty: 9 Skąd: ostrowiec świętokrzyski
Wysłany: 2020-08-09, 07:49
Przed tym nie naciskałem. Ale jak już to nie działało to próbowałem resetować. Naciskałem lub trzymałem kilka sekund. Manetka napewno sprawna. da sie sprawdzic w blokach pomiarowych czy wgl pokazuje spalanie? nie wiem z której grupie szukac. przelecialem od zera do około 80 inic nie znalazlem
[ Dodano: 2020-08-14, 00:32 ]
Znalazłem kod błędu który może powodować tą sytuację. 18058 brak komunikacji z zestawem wskaznikow. Ten błąd znalazłem na silniku. Gdzie szukac przyczyny? Jakieś kostki może. Ale nie wiem gdzie szukac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum