|
Autor |
Wiadomość |
x_AdR_x
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: 7G-Tronic
Zasilanie: ON
Imię: Adam
Jeżdzę: Mercedes S211
|
Wysłany: 2021-08-02, 10:10 [-
] A8 D3 - jaki silnik benzynowy?
|
|
|
Cześć,
szukałem trochę po różnych tematach ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji które mnie interesują
Planuje przesiąść się z E klasy v6 diesel 2005 rocznik na A8 w podobnym wieku. Interesująmnie jedynie silniki 4.2 MPI i FSI oraz 6.0 W12, które albo kupie zagazowane albo zrobię to od razu po zakupie Proszę nie pisać, że LPG jest do kuchenek, szanuje wasze zdanie jednak uważam inaczej. Budżet to jakieś 35 tysięcy
Jak wygląda spalanie, czy to prawda ze 4.2 spala 17-20LPG/100km, a FSI dodatkowo 2-3 litry benzyny. Czy W12 spala około tych 20l gazu? Jak te silniki ogółem trawią LPG
Przy oglądaniu samochodu na co zwrócić uwagę? Zawieszenie żeby nie opadało po wyłączeniu, dziwne dźwięki z silnika i czy coś jeszcze? Jakaś bolączka wszystkich tych silników?
Który byście polecili?
- 4.2 MPI kusi spalaniem samego gazu jednak wyposażenie jest często uboższe niż w FSI czy W12.
- 4.2 FSI kusi wyposażeniem, ale czy nie jest bardziej awaryjne niż MPI jeśli chodzi o zagazowanie?
- 6.0 W12 zajebiste wyposażenie, spalanie w sumie dość niskie (aktualnie płace 50/60zł za 100km), ale kurczę jakoś V8 przemawia do mnie rykiem silnika
Bardzo proszę o pomoc w zakresie kupna samochodu, a może nawet jeśli ktoś ma jakiś fajny na sprzedaż to chętnie spojrzę
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|