|
Autor |
Wiadomość |
uszol
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2022-12-20, 12:38 [D3 preFL ALL
] Problem z elektryką drzwi
|
|
|
Siema pany!
Mam problem z elektryką wszystkich drzwi w aucie. Dzieje sie to juz od września, teraz sie nasiliło bo wiadomo temperatury ujemne na dworze.
Do sedna jak auto jest zimne mam na mysli temperature w kabinie to wszystkie drzwi sa martwe nie dzialaja szyby otwieranie bagaznika, klapki od wlewu, otwieranie/zamykanie drzwi. Wszystko cały czas mruga. Jak juz porzadnie napale w srodku wszystko wraca do normy. Podpowie ktoś czego szukać?
podpinalem kompa z drzwiami kierowcy w ogole nie chce sie polaczyc wchodzilem w modul komfortu pokazywalo blad sterownika drzwi kierowcy j386, wchodzilem w drzwi pasazera ten sam błąd pokazuje.
Domyslam sie, ze ten sterownik jest walniety, czy on jest zintegrowany z silniczkiem od otwierania szyb? Bo wczoraj rozebralem boczek popsikalem wszystkie kostki nic to nie zmienilo. kable tez wstepnie przejrzalem tam w tej harmonijce czy nie popekane ale wszystko wyglada git.
Moze ktos miał podobny przypadek i cos poradzi.
pozdro |
|
|
|
|
|
|
|
sssebek
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Automat
Imię: Sebastian
Jeżdzę: FSR/A8 D3/inne
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Kwi 2017 Posty: 353 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2022-12-20, 23:37
|
|
|
Objawy które opisujesz są typowymi dla tzw zimnych lutów więc to bym obstawiał tak na 90% Wyszarpałbym moduł na twoim miejscu i przeleciał lutownicą i cyną po elektronice. Zakładam, że umiesz się posługiwać lutownicą i masz coś więcej w zasięgu niż zwykła transformatorowa w kształcie pistoletu Jak nie to szukaj jakiegoś modułu na podmianę w celu zrobienia próby albo poszukaj jakiegoś elektronika w okolicy i poproś go o przegrzanie lutów z użyciem zwykłej cyny ołowiowej. Powiedz że najprawdopodobniej są zimne luty i moduł głupieje jak jest zimno (będzie wiedział o co chodzi i co zrobić). |
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/ |
|
|
|
|
|
|
|
uszol
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2022-12-21, 11:44
|
|
|
Mówisz żeby wytargac moduł komfortu ten spod nóg kierowcy czy moduł drzwi kierowcy - jeśli ten drugi to gdzie on się znajduje |
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|